Problem z GeForce4 MX 440
Witam i prosze o pomoc.
otoz w/w karta graficzna w ostatnim czasie cos mi sfiksowala chyba.problem polega na tym ze nie moge odpalic zadnej z gier 3D(nie odpalaja sie nawet te co kiedys na niej).poczatek gier–filmiki dzialaja ok ale kiedy ma sie zaczac gra to albo wychodzi z niej albo ekran jest czarny i nic nie widac a tylko slychac sound.wgrywalem nowe sterowniki z netu, directx–y,formatowalem kompa,robilem to pod XP SP1 i XP SP2 i efekt ten sam.dodam ze filmy i wszystko inne dziala bez zarzutu najmniejszego. :cry: juz nie wiem jak ja podejsc a moze zwyczajnie sie spiep....la.
moze ktos mnie oswieci i pomoze?moze tez tak mial?
pozdrawiam
otoz w/w karta graficzna w ostatnim czasie cos mi sfiksowala chyba.problem polega na tym ze nie moge odpalic zadnej z gier 3D(nie odpalaja sie nawet te co kiedys na niej).poczatek gier–filmiki dzialaja ok ale kiedy ma sie zaczac gra to albo wychodzi z niej albo ekran jest czarny i nic nie widac a tylko slychac sound.wgrywalem nowe sterowniki z netu, directx–y,formatowalem kompa,robilem to pod XP SP1 i XP SP2 i efekt ten sam.dodam ze filmy i wszystko inne dziala bez zarzutu najmniejszego. :cry: juz nie wiem jak ja podejsc a moze zwyczajnie sie spiep....la.
moze ktos mnie oswieci i pomoze?moze tez tak mial?
pozdrawiam
Odpowiedzi: 8
dzieki za porady.wyglada jednak ze bede musial sie postarac sie o nowa karte.bo sterowniki do plyty glownej tez wgrywalem, instalowalem rozne wersje sterownikow(na ktorych kiedys gry dzialaly bez zarzutu) z Biosem tez sie bawilem.jeszcze zobacze u qmpla na kompie ja.ale watpie zeby dzialala.trzeba bedzie kupic nowa. :cry:
Pozdrawiam
Pozdrawiam
mialem wszystko uaktualnione na karcie co bylo mozliwe...nawet po wgraniu starych sterow i biosu to samo a werdykt jeden : "karta do bani".
A czy aktualizowales bios na tej karcie? Ja mialem fx 5200 od MSI. Dali mi na plytce msi live update do aktualizacji biosu na karcie przez internet. Zaraz po tym zaczelo sie sypac i musialem recznie wgrywac stary bios.
mozliwe ze w przypadku nudnego goscia chodzi o sterowniki...lecz mialem podobny przypadek i zadne nowe sterowniki mi nie pomagaly i musialem karte wymienic...(sprawdzali ja nawet w serwisie–okazalo sie za sie zwalila)
Przy nowszych sterach mogą się pojawiać problemy z niektórymi grami. W moim przypadku to był Silnet Hill 3.
a czemuź to? :shock: ja mam 71.89 i nie nazekam :roll:PS. Do GF4 najlepiej instaluj stery w wersji 45.23
Zamin stracisz kase to najpierw spróbuj darmowych metod. Zainstaluj sterowniki do płyty głównej. Zobacz, czy karta czasem nie jest spalona. Zakualizuj BIOS do płyty głównej. I jeszcze jedna waźna rzecz. Sprawdź swoją karte na innym kompie(u kolegi).
PS. Do GF4 najlepiej instaluj stery w wersji 45.23
PS. Do GF4 najlepiej instaluj stery w wersji 45.23
dokladnie ten sam problem mialem ja. tez mialem(teraz mam nowa)karte ge force mx440 agp x8. moja sytuacja wygladala tak :uruchmilem gierke 3d(half–life2,avp2 itp) i gdy sie plansza zaladowala to ekran stawal jak wryty i nic sie nie dalo zrobic...dziwiek lecial dalej. jedynym wyjsciem byl reset kompa i kupno nowej karty(w tym przypadku mi wymienili bo mialem na gwarancji)..okazalo sie ze stara karta miala jakies przerwania w czyms tam(nie pamietam juz doklanie co sie z nia dzialo), jednym slowem byla zepsuta.polecam wymiane karty.pozdrawiam
Strona 1 / 1