Problem z GEFORCE 4 MX 440

Mam pewien problem Nie wiem czy to jest problem samej karty graficznej czy moze plyty glownej lub czegos innego. Wiec zaczne go tego milaem wczesniej GEFORCE 2 MX 400 z 64 ram Dzialala dobrze przez dluzszy okres az wreszcie zaczela sie przycinac grafika w grach pojawilay sie paski i czasami nawet sie wieszal system. Wyciagnalem karte i wlozylem ja jeszcze raz i wtedy problem znikna . Niedawno zaczelo sie tak samo dziac tylko w wiekszym stopniu probowalem tego samego co wczesniej ale nic nie pomoglo Wiec kupilem GEFORCE 4 MX 440 i gdy ja zainstalowalem komp zacza sie wieszczac wyskakiwaly bledy ze cos jest nie tak ze sterownikami Zainsatlowalem najnowsze sterowniki i niby szystko bylo OK ale jak tylko wlacze jakas gre odrazu wszystko przycina sie i nie da sie nic robic. Posiadam plyte glowna Asus A7V8X–X Procesor Duron 1.2 i 384 MB ramu dodam ze jest to DDRAM. Pomozcie bo nie wiem co robic Karta graficzna raczej jest sprawna.

Odpowiedzi: 2

Wymienilem zasilacz i wszystko dziala OK! Dzieki za pomoc Trzymajcie sie
gery997
Dodano
26.11.2005 15:26:23
Po pierwsze to kombinacje z njanowszymi sterownikami w wypadku tej karty są psu na budę, bo gdybyś uźyl o 40 numerkow niźszych to poza samopoczuciem nic by Ci się nie popsuło.
Musisz do skutku kombinowąc – jeźlei to rzeczywiście sterownik – z dobieranie driverow.
Zajrzyj do podglądu zdarzeń – zobacz czy i jakie łedy są w nim oznaczone.
Kolejną kwestią jest to, źe i zasilacz moze siadać i samo gniazdo AGP mieć problemy z prądem.
Moźliwości kupa, a wrózenia tyleź samo.
Przyjrzyj się napięciom . Zmień tryb pracy AGP – o ile karta jest x8 na x4 i zobacz co się będzie działo.
Rebe
Dodano
25.11.2005 21:31:11
gery997
Dodano:
25.11.2005 20:46:31
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1