Problem z FTP
Mam program FlashFXP i nie wiem czemu ale z zadnym serwerem nie chce mnie połączyć. Uzywałem kiedys WS FTP czy jakos tak i z nim problemów nie było. Przesiadłem sie na FlashFXP dlatego, ze słyszałem ze jest niby jednym z lepszych programów tego typu.
Odpowiedzi: 20
Oxa, a skad go wziac ?
zainstaluj u siebie serwer vnc podaj swoje ip, haslo i login cos poradzimy ;)) heheh (joke).nie poddawaj sie.
Niestety, nic z tego. Dam se z tym juz spokoj, bo odechcialo mi sie probowac sciagac z FTP skoro on ma takie opory :cry: :x :( :? :evil:
sprobuj w lini polecen, wpisac dir albo ls – nie wiem jakie komendy obsluguje (dos/unix). jezeli jest to serwer postawiony na unixie/linuxie powinien miec katalog pub (czyli sprobuj cd pub), chyba ze jest to jakis prywatny to moze miec inne drzewo katalogow. musisz poprobowac.
No wlasnie, znales strukture, a ja nie znam struktury tego "mojego" FTP...
nie wiem jak ci podpowiedziec w tej materii, ja znalem mniej wiecej strukture tego ftp'a. wpisalem cd pub i wszystko bylo oka
Heh, nie bardzo zalapalem. Jaki katalog mam wpisac?
nie znam dobrze tego klenta ftp ale kiedys pod windows commanderem tez mialem ze niby wpisalem login i haslo ale nie pojawila mi sie zawartosc serwera wiec w lini polecen klienta (ten twoj raczej tez powinien miec) wpisalem cd jakis_katalog enter i mi weszlo. sprobuj moze to pomoze.
Nie uzywam ZoneAlarma tylko Sygate Persolan Firewall. Mam ustawione w nim, ze pyta sie, czy zaakceptowac dany program, ale o Tlen sie nie pytal...
jezeli tlen sie laczy to na firewallu nic nie zrobisz z portem, ewentualnie jezeli masz zonealarm bo nie kojarze to tam jest taka zakladka programs i byc moze masz zablokowane wyjscie danego programu, tam ustawiasz czy program ma byc wypuszczany bez pytania,czy ma zadac pytanie o wypuszczenie aplikacji na zewnatrz oraz blokowac bez pytania (to ostatnie obrazuje twoja sytuacje w przypadku danej aplikacji). sprawdz moze to jest to.
Nie, ale tlen chodzi [laczy sie]
sprobuj spod konsoli
start uruchom i tam wpisz cmd
w "czarnym" ekranie wpisz 'ftp nazwa.serwera' pozniej jak sie polaczysz wpisz login i haslo i w zaleznosci od programu ls albo dir powinien ci wyswietlic pliki. jezeli sie nie polaczy to faktycznie cos blokuje ten port.
start uruchom i tam wpisz cmd
w "czarnym" ekranie wpisz 'ftp nazwa.serwera' pozniej jak sie polaczysz wpisz login i haslo i w zaleznosci od programu ls albo dir powinien ci wyswietlic pliki. jezeli sie nie polaczy to faktycznie cos blokuje ten port.
A na tym twoim Laptopie łaczy ci sie FTP normalnie :?: :?: :?: :?: :idea:
No dobra, niech bedzie. No, ale ja ie mam wogole wgranego tego programu.
Zaówaźyłeś źe w spominam teź o programie sia5int do zmiany IP po odinstalowaniu tego programu wszystko zaczeło śmigać czyli tlen zaczoł sie łączyć i FlashFXP zaczął pokazywać zawartoś serwerów z którymi sie łączyłem ! . Jaśniej sie chyba juź nie da !!
Ale ktorego, bo mowisz o Flash FXP i o Tlenie?
ja miałem kiedyś taki przypadek jak za instalowałem program sia5int do zmiany IP niby sie flashFxp łączył z serwerem ale nie pokazywał zawartości zresztą tlen teź sie nie chciał połączyć samo wyłączenie tego programu nic nie dawało jedynie pomogła całkowite odinstalowanie tego programu . :idea:
EL ZAQRKA:Poszukaj w tym programie ustawien. Zmien tryb polaczenia i sprobuj sie laczyc przez tryb "pasywny".
Zrobilem tak i dalej nie moge wejsc na zaden server FTP. Wyswietla sie: "Connected to....", ale zawartosc servera sie NIE pokazuje :(.
Co do was: przestańcie się kłucić, bo B3ton tutaj był i będzie jak zjawa ( źartuję) :lol:
pozdrówka all :)
pozdrówka all :)
Nie :shock: . Pewnie roadrunner :lol: . Lubie Cie Bagiet(ka) :wink: .Bagiet:Szczególnie denerwuje mnie jedna osoba pewnie wiecie kto??????