Problem z FTP

Witam wszystkich!!!
niemogę połączyć sie z FTP...wyskakuje źe jest "błąd folderu FTP... szczegóły sesja FTP została zakończona"
Mam 3 kompy w sieci domowej (dzielony DL–604)net z vectry no i na pozostałych 2 kompach jest bezproblemu wszystko śmiga.(wszystke tak samo są konfigurowane) a ja na swoim muszę wyłączyć i włączyć ponownie kartę(z memadźera urządzeń) no i wtedy działa ale tylko do ponownego resetu kompa.(dzieje sie tak od niedawna wcześniej było ok)
ach niewiem czy to ma znaczenie ale.. ten komunikat wyskakuje jak łączę sie z FTP z katalogu Moje miejsce sieciowe, gdy naprzykład chcę coś z neta ściągnąć to tylko cały czas próbuj łączyć i nic z tego stoi w miejscu.
pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

podłaczyłem neta do tej drugiej sieciówki i jak narazie wszystko ok.
co do tamtej to ona moze być popsuta; sterowniki mogą szfankować czy jednak wina jest w jakichś ustawieniach?
dzieki EL NINO za zainteresowanie :)
darekgra
Dodano
22.02.2006 12:42:32
Blad 12002 to "timeout".
Nie znam Firefoksa i w zwiazku z tym nie mam pojecia gdzie w jego ustawieniach przelacza sie tryby pracy. Poszukaj i przelacz na pasywny.
EL NINO
Dodano
22.02.2006 09:44:50
EL NINO:
Czym laczysz sie z serwerem FTP ? Probowales w tym czyms zmienic tryby pracy – aktywny/pasywny ?

nic nie zmieniałem
system xp zapora włączona
przeglądarka Firefox

cos dziwnego sie dzieje
dzis niemoge sciągnąc listy serwerów do muła
"błąd BŁĄD:12002"
ze stronki dobreprogramy teź niemogłem sciągnąc

na centrumxp ledwo co sie da zalogować

mam jeszcze druga sieciówke moze cos pomoze ;pokombinuje
darekgra
Dodano
21.02.2006 21:52:41
Linki to ja tylko na onet.pl znam :wink: .

Jaki masz system ? Czy uzywasz jakiegos firewalla ? Jesli XP, czy zapora systemowa zalaczona ?
Czym laczysz sie z serwerem FTP ? Probowales w tym czyms zmienic tryby pracy – aktywny/pasywny ?
EL NINO
Dodano
21.02.2006 21:22:25
EL NINO wiem ze wiesz duźo ale ja to niestety jeszcze laik; nic niewiem :(
jakos moze jasniej albo jakis link moze bym poprosił?
darekgra
Dodano
21.02.2006 21:11:41
System ? Firewall ? Tryb pracy FTP ?
EL NINO
Dodano
21.02.2006 20:33:35
darekgra
Dodano:
21.02.2006 14:57:51
Komentarzy:
6