Problem z formularzami w IE
Witam. mam win xp i problem z formularzami.
a dokladnie z wpisywanie w wyszukiwarke. wszelkie zaznaczenia i przyciski chodza. np wlaczem google.pl i chce wpisac jakies slowo to nie moge. nie pokazsuje sie kursor pisania w formularzu. podobny problem mam z gg. smsy moge wypisywac z kolei kdy chce do kogos napisac przezgg to pojawia sie ten sam blad co w IE. nie ma kursora pisania. klikanie myszka czy przechopdzenie 'tab' tez nic nie pomaga. nie dziala tylko wpisywanie. wchodzac w pomoc techniczna windows tez nie dziala wpisywanie w wyszukiwarce. programy antywirusowe nic nie wykryly.
Prosze o szybka odpowiedz!!!
a dokladnie z wpisywanie w wyszukiwarke. wszelkie zaznaczenia i przyciski chodza. np wlaczem google.pl i chce wpisac jakies slowo to nie moge. nie pokazsuje sie kursor pisania w formularzu. podobny problem mam z gg. smsy moge wypisywac z kolei kdy chce do kogos napisac przezgg to pojawia sie ten sam blad co w IE. nie ma kursora pisania. klikanie myszka czy przechopdzenie 'tab' tez nic nie pomaga. nie dziala tylko wpisywanie. wchodzac w pomoc techniczna windows tez nie dziala wpisywanie w wyszukiwarce. programy antywirusowe nic nie wykryly.
Odpowiedzi: 10
Spróbuj jeszcze Start–>Uruchim i wpisz (kopiuj/wklej) rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\inf\ie.inf
jak nie pomoźe to zajrzyj i spróbuj w/g Microsoftu http://support.microsoft.com/?kbid=318378
jak nie pomoźe to zajrzyj i spróbuj w/g Microsoftu http://support.microsoft.com/?kbid=318378
hmm. przed przystapieniem poszukiwan pomocy zainstalowalem aktualizacje, zreszta pobieraja sie automatycznie. z Tymi bibliotekami motalem
Wczesniej problem ujawnij sie tak, ze explorer wogole sie nie chcial uruchomic, podmienilem plik, którego mu brakowalo i sie uruchomil.. ale jak widac nie do konca :)
regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 jscript.dll
regsvr32 shdocvw.dll
regsvr32 Shell32.dll
regsvr32 Oleaut32.dll
regsvr32 Actxprxy.dll
regsvr32 Mshtml.dll
regsvr32 Urlmon.dll
Wczesniej problem ujawnij sie tak, ze explorer wogole sie nie chcial uruchomic, podmienilem plik, którego mu brakowalo i sie uruchomil.. ale jak widac nie do konca :)
Czyźby jakaś nowa microsoftowska łatka IE nie była ostatnio instalowana?
Takie właśnie białe ekrany w oknach systemowych narzędzi, kaszaniące się przyciski, pola tekstowe, mnie się kojarzą w uszkodzeniem biblioteki takich jak jscript.dll, mshtml.dll. Z reguły wystarcza przerejestrować, niekiedy podmienić te *.dll expandem.
Moźe przywracanie systemu przez rstrui.exe w konsoli albo naprawa systemu są wyjściem.
Takie właśnie białe ekrany w oknach systemowych narzędzi, kaszaniące się przyciski, pola tekstowe, mnie się kojarzą w uszkodzeniem biblioteki takich jak jscript.dll, mshtml.dll. Z reguły wystarcza przerejestrować, niekiedy podmienić te *.dll expandem.
Moźe przywracanie systemu przez rstrui.exe w konsoli albo naprawa systemu są wyjściem.
Witam,
mam ten sam problem..
Instrukcje ktore napisaliscie wyzej nie pomogly..
jakies inne opcje..
?
mam ten sam problem..
Instrukcje ktore napisaliscie wyzej nie pomogly..
jakies inne opcje..
?
Ściągnij i uruchom IEFix Płyta instalacyjna w napędzie CD. Jak nie masz kliknij Cancel , FIX uźyje zarejestrowanych w systemie bibliotek.
a zobacz moźe coś w ustwieniach klawiatury
Standardowa procedura, spróbuj przerejestrowac kilka bibliotek, w uruchom wpisz:
regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 jscript.dll
regsvr32 shdocvw.dll
regsvr32 Shell32.dll
regsvr32 Oleaut32.dll
regsvr32 Actxprxy.dll
regsvr32 Mshtml.dll
regsvr32 Urlmon.dll
Być moźe będzie konieczny restart systemu.
regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 jscript.dll
regsvr32 shdocvw.dll
regsvr32 Shell32.dll
regsvr32 Oleaut32.dll
regsvr32 Actxprxy.dll
regsvr32 Mshtml.dll
regsvr32 Urlmon.dll
Być moźe będzie konieczny restart systemu.
Przywrocenie ustawien domyslnych nie pomaga. zmiana zabezpieczen na niskie rowniez. zauwazylem jszcze ze podczas gdy chce wejsc w pomoc>Internet Explorer – pomoc to nie moge gdyz wyskakuje komunikat o bledzie. nie jest podany kod bledu. to samo zauwazylem w narzedziach administratora. nie mog wejsc na niektore zakladki bo wyswieta sie znow ten blad.
kompa przeskanowalem na rozne sposoby i nic nie znaleziono ani nie stwierdzono. poraz pierwszy z czyms takim sie spotykam.
chcialem przywrocic system ale... w mijscu gdzie powinnien sie znajdowac kalendarz z datami zapisu przywracania jest pusty bialy prostokat. maile mozn pisac jedynie w txt. html w outlooku nie dziela...
utworzenie nowego konta tez jest nie mozliwe... nie moe wpisac nazwy...
to samo jest w trybie awaryjnym na koncie administratora.
robie w kompach od lat i poraz pierwszy z czyms takim sie spotykam.
wydaje mi se ze czeka mnie format
dzieki za odpowiedz myslalem ze sie nie doczekam
kompa przeskanowalem na rozne sposoby i nic nie znaleziono ani nie stwierdzono. poraz pierwszy z czyms takim sie spotykam.
chcialem przywrocic system ale... w mijscu gdzie powinnien sie znajdowac kalendarz z datami zapisu przywracania jest pusty bialy prostokat. maile mozn pisac jedynie w txt. html w outlooku nie dziela...
utworzenie nowego konta tez jest nie mozliwe... nie moe wpisac nazwy...
to samo jest w trybie awaryjnym na koncie administratora.
robie w kompach od lat i poraz pierwszy z czyms takim sie spotykam.
wydaje mi se ze czeka mnie format
dzieki za odpowiedz myslalem ze sie nie doczekam
sosnek:Witam. mam win xp i problem z formularzami.
a dokladnie z wpisywanie w wyszukiwarke. wszelkie zaznaczenia i przyciski chodza. np wlaczem google.pl i chce wpisac jakies slowo to nie moge. nie pokazsuje sie kursor pisania w formularzu.
/.../
Jezeli nie mozesz wprowadzac znakow na
witrynach, to najprawdpopodbniej masz zainstalowany dodatek Google
Toolbar w jakiejs felernej wersji. Usun Google Toolbar–a przez Panel
sterowania–>Dodaj/Usun programy
Spróbuj przywrócić domyślne ustawienia IE. Klikasz na opcje internetowe, a potem zaawansowane i na dole masz przycisk przywróć domyślnie. GG powinno się teź naprawić, jeźeli to nie pomoźe to moźesz przeskanować system programem Lavasoft Ad–aware. Moźe złapałeś coś szpiegującego... zauwaźyłeś jeszcze coś dziwnego?
Strona 1 / 1