Problem z formatowaniem dysku c
No to tak miałem zainstalowane 2 windowsy xp i xp. No i coś się w jednym schrzaniło no i się nie włącza wogóle zaś drugi dobrze działa. Nie działający xp jest nadysku c a działający na d. No i kiedy formatuje dysk c przez cmd to wyskakuje blad "Formatowanie partycji systemowej jest niedozwolone". Nie wiem jak go odinstalować powiedzcie krok po kroku. Z gory thx
Odpowiedzi: 4
Przejmij prawa do tych folderow – zakladka Zabezpieczenia –> Zaawansowanemichal99:... lecz mam odmowe dostepu.
A zastanawia mnei po kiego grzyba robic format. CZY to jedyne rozwiazanie? Usun wszystkie pliki i juz. Formatowanei bez powodu to LAMERSTWO. A sam fakt zainstalwoania nowej kopi systemu nie uzasadnia uzycia tej komendy.
I prosze pamietac, ze do rozruchu systemu na Dysku D potrzebne sa pliki startowe z dysku C. Format dysku C zablokuje mozliwosc zaladowania sie Windowsa na dysku D.
Jesli juz mam odpowiadac na pytanie, dobrym sposobem jest formatowanie dysku C poprzez Partition MAgic uruchamianego z Windowsa "D"
I prosze pamietac, ze do rozruchu systemu na Dysku D potrzebne sa pliki startowe z dysku C. Format dysku C zablokuje mozliwosc zaladowania sie Windowsa na dysku D.
Jesli juz mam odpowiadac na pytanie, dobrym sposobem jest formatowanie dysku C poprzez Partition MAgic uruchamianego z Windowsa "D"
eh probowalem skasowac recznie te pliki lecz mam odmowe dostepu. Nie moge odzyskac uprawnien nawet przez cmd.
Ten dzialajacy system na partycji C: ma przeciez pliki systemowe, wiec nie ma sie co dziwic, ze nie chce dopuscic do formatowania.
Probowales uruchomic z plyty naprawe systemu na C: ? Wiele postow na forum jest temu poswieconych, wiec nie powinienes miec zadnych problemow. Partycje C: mozesz rowniez formatowac z plyty XP, ale jak napisalem wyzej – tam sa pliki systemowe. Ewentualnie mozesz usunac niedzialajacy system recznie, spod tego drugiego oczywiscie.
Probowales uruchomic z plyty naprawe systemu na C: ? Wiele postow na forum jest temu poswieconych, wiec nie powinienes miec zadnych problemow. Partycje C: mozesz rowniez formatowac z plyty XP, ale jak napisalem wyzej – tam sa pliki systemowe. Ewentualnie mozesz usunac niedzialajacy system recznie, spod tego drugiego oczywiscie.
Strona 1 / 1