problem z formatem
siemka.powiem tak:kupuje nowy dysk(Barracuda40GB),zapuszczam do kompa,wkladam instalke xp,tworzy mi instalator partycje w NTSF(dwie partycje),zrobil bez problemu,teraz tylko format i jedziemy,zaczyna formatowac,10%....50%....80%....100% i pojawia sie komunikat "nie mozna sformatowac tego dysku...bla bla bla...dysk moze byc uszkodzony...bla bla...sprawdz czy cos tam bla bla..". ZONK :?: :?: :?: wczesniej stworzylem partycje pod DOS'em (FAT) i bylo to samo,ten sam komunikat,ta sama pizda z dziobem.mysle sobie,bedy jakies ma czy co?nowiutki dysk.spiesze czym predzej do DOS'u i robie pod DOS'em formata.10%....50%...100% wszystko lux,ladnie podsumowanie pokazalo wszystko piknie.sformatowalem pod DOS'em obie partycje.zapuszczam DOS'owskiego scandiska,dla pewnosci.jedna partycja przeskanowana i wszystko gicior.zglupialem na max.mysle,pierdole,robie partychy w FAT i instaluje jak jest.zainstalowalo bez problemu.wszystko extra czad.ale czemu w NTSF nie chcialo walnac formata :?: :?: :?: :!: :!: :!: dodam,ze instalka byla sprawdzana i jest w porzadku.kumacie cos z tego :?: :?: :cry: :shock: :? :?: :!: :shock:
Odpowiedzi: 7
JA Z KONWERSJA Z FAT 32 NA NTFS NIE MIAŁEM PROBLEMU PEWNIE JEDNAK MASZ WERSJE MADE IN CHINA TYLKO NAWET TEGO NIE WIESZ
PS ZRÓB SOBIE PARTYCJE NTFS PARTITION MAGIC–IEM I PRZY INSTALACJI JAK NA DYSKU BEDZIESZ MIAŁ NTFS DAJ POZASTAW TYP PLIKÓW BEZ ZMIAN
FTPS W XPKU JEST POPRAWIONY ALE TO DROBNOSTKA:)
POWODZENIA
PS ZRÓB SOBIE PARTYCJE NTFS PARTITION MAGIC–IEM I PRZY INSTALACJI JAK NA DYSKU BEDZIESZ MIAŁ NTFS DAJ POZASTAW TYP PLIKÓW BEZ ZMIAN
FTPS W XPKU JEST POPRAWIONY ALE TO DROBNOSTKA:)
POWODZENIA
heh...no wlasnie o to chodzi,ze.....ja tez nie wiem :? :roll:
wybacz kolego ... nie wiem.
wiem jak sie konwertuje na NTFS'a.pytalem dlaczego tak sie dzialo,tak jak powiedzialem wyzej.
po pierwsze jezeli masz fatowe partycje to nie trzebva ich formatowac wystaryczy konwersja w wierszu polecen
convert d: /fs:ntfs /v
i gotowe..
convert d: /fs:ntfs /v
i gotowe..
uwaznie trza przeczytac to sie zrozumie
>>pozdrownik<<
>>pozdrownik<<
nic nie kumam ;) i moze postaraj sie:
1. nie klac
2. nie pisac boldem
3. pisac bardziej klarownie
p.s.