problem z formatem
Witam kumpel polecił mi to forum i powiedział, ze mi ktos pomoze, wiec pytam jak zrobic format calego dysku hdd za pomoca plyty XP Profesional, bo jak wkladam plyte i prubuje formatowac to mi odrazu po formacie instaluje windowsa na D, a ja tak nie chce za pomoca dyskietki startowej odpada poniewaz mam jakis blad czy cos uszkodzone na plycie glownej i mi nie wykrywa stacji dyskietek, musze to zrobic przez plyte z XP.
Z góry dziekuje za pomoc
pozdrowienia muflonmuflon
Z góry dziekuje za pomoc
pozdrowienia muflonmuflon
Odpowiedzi: 10
dobra dzieki bede dalej probowal. Zobaczymy co z tego wyniknie :?:
Probowałes z konsoli na plycie fix /mbr??
Niestety innymi metodami to nie przejdzie
Bo jak inaczej sie tego pozbyć
Wez ten dysk podłacz u kogos ze sprawnym flopem i kombinuj
Niestety innymi metodami to nie przejdzie
Bo jak inaczej sie tego pozbyć
Wez ten dysk podłacz u kogos ze sprawnym flopem i kombinuj
robilem juz tak kilka razy, ten artukol nic mi nie mowi, prosze o opisanie jak sie tego pozbyc bez dyskietki startowejBobi_robert:Szczerze to nie wydaje mi sie zeby to byl rzeczywiscie taki syf
Usun partycje i postaw ja na nowo jesli sie da, teraz postaw system
Przeczytaj >> http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14437
Szczerze to nie wydaje mi sie zeby to byl rzeczywiscie taki syf
Zrobilem tak jak mowiles i udalo sie, ale jakis zakichany wirus nadal siedzial w komputerze oddalem kompa na weekend do servisu i dzis przywiezli mi komputer i gosc z servisu powiedzial, ze moge se wyrzucic hdd i kupic nowego, bo nie idzie usunac wirusa, a moze wy znacie jakis sposub na pozbycie sie tego guwna, niestety nazwy wirusa nie znam wiem, ze mi blokuje wszystko co chce robic na kompie teraz uzywam trybu diagnostycznego, ale i tak dziala mi tylko internet nic wiecej na kompie robic nie moge nawet nie chce mi zainstalowac sterownikow do karty grafiki i dzwieku jedyne co to internet dziala, a teraz nie mam forsy na nowy hdd, wiec moze wy mi pomozecie czy da sie to jakos usunac :?:
sformatuj c: , zainstaluj windowsa, a resztę zrobisz juź z systemu – przecieź juź raz o tym pisałem.
hm... wlasnie w tym problem, ze jak utworze nowe partycje i formatuje pierwsza czyli C potem instaluje sie na niej windows, a potem chce sformatowac druga czyli D to zaraz po formatowaniu, uruchamia sie instalacja windowsa na niej wiec jak bym se zrobil 10 partycji na kazdej mial bym osobny windows xp, jak tego uniknac ??Rebe:– formatuje kaźdą, ale instalowac się moze tylko naj ednej na raz – więcej nie potrafi.
– formatuje kaźdą, ale instalowac się moze tylko naj ednej na raz – więcej nie potrafi.
Jeźeli są błędy na partycjach to się nie ma co zastanawiać tylko zdjąć je trzeba wszystkie i ponownie załoźyć – skoro masz odstęp do formatowania to w tym samym miejscu jestm owa o zdejmowaniu partycji.
Przykro mi ,ale nie będę przepisywał tego co w pomocy systemu jest napisane – nie widzę sensu i potrzeby – masz podane oba polecenia, które Ci do teog mogą być potrzebne .
Wejście od konsoli odbywa się po wyraźeniu takiej "chęci" przez uźytkownika na zapytanie przez instalator zadane.
Naprawdę o tym wszystkim jest i w pomocy i w archiwum – o konsoli pisłem ja, pisał EL NINO i parę jeszcze osób.
Jeźeli są błędy na partycjach to się nie ma co zastanawiać tylko zdjąć je trzeba wszystkie i ponownie załoźyć – skoro masz odstęp do formatowania to w tym samym miejscu jestm owa o zdejmowaniu partycji.
Przykro mi ,ale nie będę przepisywał tego co w pomocy systemu jest napisane – nie widzę sensu i potrzeby – masz podane oba polecenia, które Ci do teog mogą być potrzebne .
Wejście od konsoli odbywa się po wyraźeniu takiej "chęci" przez uźytkownika na zapytanie przez instalator zadane.
Naprawdę o tym wszystkim jest i w pomocy i w archiwum – o konsoli pisłem ja, pisał EL NINO i parę jeszcze osób.
tak do tego momentu działaRebe:Instalator wykrywa partycje i w tym momencie mozesz je zdjąć, załoźyć od nowa
i jak formatuje kaźdą partycje pokolei to na kaźdej po formacie instaluje sie windows odrazu bez mojej ingerencjiRebe:i formatować.
jak je formatuje wyskakuja błedy, źe nie moźna całkowicie sformatowac i pozostają jakieś dziwne pliki na partycjiRebe:Moźesz teź sformatować jedną i zainstalować na niej system, a resztę formatów przeprowadzić z poziomu zainstalowanego windowsa – panel sterowania – narzędzia administracyjne – zarządzanie komputereme –zarządzanie dyskami i menu pod ppm na tych partycjach.
jeźeli da sie to zrobic z poziomu płyty xp wraz z uruchomieniem komputera to jak to zrobic, bo nie mam zielonego pojecia czy mógł byś opisać dokladnie krok po kroku co mam robic :?:Rebe:Poza tym tym moźna tego dokonać z poziomu konsoli – pierwszy etap pracy instalatora i jej wybór, a następnie format /? i zapoznanie się z listą poleceń przydatne moźe być ówniez polecenie diskpart – takźe z konsoli – ktroe tworzy i usuwa partycje na dysku.
Nie mogę robić tego z poziomu konsoli po uruchomieniu windows (no chyba, źe mogę jakoś sformatować cały hdd, a potem uruchomić komp z płyta xp i zainstalować windows z nowo postawionymi partycjami), bo na komputerze siedzi mi jakis trojan, który blokuje mi większość programów i internet, a źaden antywirus mi nic nie wykrywa.
Kilka przykladow:
ping na onet.pl srednio 2ms, a internet nie działa
gg blad z uruchamianiem
outlook błąd z uruchomieniem
komendy takie jak: msconfig, services.msc, command, regedit nie działają w konsoli z poziomu windows (to takie podstawowe, które znam innych nigdy nie uźywałem)
Od Świąt borykam się z tym problemem i nic mi nie wychodzi :!:
Instalator wykrywa partycje i w tym momencie mozesz je zdjąć, załoźyć od nowa i formatować.
Moźesz teź sformatować jedną i zainstalować na niej system, a resztę formatów przeprowadzić z poziomu zainstalowanego windowsa – panel sterowania – narzędzia administracyjne – zarządzanie komputereme –zarządzanie dyskami i menu pod ppm na tych partycjach.
Poza tym tym moźna tego dokonać z poziomu konsoli – pierwszy etap pracy instalatora i jej wybór, a następnie format /? i zapoznanie się z listą poleceń przydatne moźe być ówniez polecenie diskpart – takźe z konsoli – ktroe tworzy i usuwa partycje na dysku.
Moźesz teź sformatować jedną i zainstalować na niej system, a resztę formatów przeprowadzić z poziomu zainstalowanego windowsa – panel sterowania – narzędzia administracyjne – zarządzanie komputereme –zarządzanie dyskami i menu pod ppm na tych partycjach.
Poza tym tym moźna tego dokonać z poziomu konsoli – pierwszy etap pracy instalatora i jej wybór, a następnie format /? i zapoznanie się z listą poleceń przydatne moźe być ówniez polecenie diskpart – takźe z konsoli – ktroe tworzy i usuwa partycje na dysku.
Strona 1 / 1