problem z formatem plików
przy próbie zapisania jakiegoś pliku ze strony www (np. zdjcia *.jpg), moja kochana windoza xp koniecznie chce zapisać ten plik jako *.bmp, i nie ma moźliwości wyboru zachowania oryginalnego formatu pliku czyli *.jpg. Ratunku !!
Odpowiedzi: 7
zbysiu13:czyli gdy rufi klikniesz "zapisz jako" w polu wyboru nie masz nic oprócz .bmp?
a propos krecika, chyba przeglądarka rufiego nie konwertuje plików z bmp na jpg, bo z postu wygląda, źe próbuje on zapisać pliki jpg...
Było tu juź o podobnym problemie...
Żadna przeegladarka w locie nie kompresuje z bmp do jpg... Masz pokopane w IE (zamień ba .. np Mozillia)
Pozdrawiam
czyli gdy rufi klikniesz "zapisz jako" w polu wyboru nie masz nic oprócz .bmp?
a propos krecika, chyba przeglądarka rufiego nie konwertuje plików z bmp na jpg, bo z postu wygląda, źe próbuje on zapisać pliki jpg...
IE zapisuje obrazki w takim formacie, w jakim są na serwerze, więc jeśli tam jest *.bmp to nie zapiszesz go jako jpg.
U mnie jak nie zainstalowałem OFFICE to nie mogłem zapisać jako JPG
Ja nie mam a moge. :?
A masz zainstalowany pakiet OFFICE ??
No to zapisz jako bmp, a potem spod jakiegokolwiek edytora grafiki skonwertuj go na np. jpg.
Wiem źe to nie rozwiązuje problemu, ale na nic innego nie moge wpaść. :D
Wiem źe to nie rozwiązuje problemu, ale na nic innego nie moge wpaść. :D
Strona 1 / 1