Problem z fontami
Mam wielki problem. Otóź niechcacy usunalem wszystkie standardowe czcionki w WINXP i teraz wyswietla mi na stronach jakies nowe, które pozniej wgralem. Czy wie ktos moze jak przywrocic te standardowe ktore byly zaraz po instalacji sysyetmu ( nie wchodzi reinstal windowsa, ale plyte mam ). Prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 8
moj email macromatic@fifaserwis.com
z gory dzieki
z gory dzieki
sluchajcie teraz wpadlem na pomysl. czy nie mogl by ktos spakowac ponizsze fonty i wyslac mi na e–maila? przeciez to duzo nie wazy a pomoglo by mi bardzo.
Courier New
Arial
Times New Roman
Symbol
Wingdings
MS Serif
MS Sans Serif
z gory dziekuje za pomoc. jezeli znajdzie sie chetna osoba prosze o naisanie posta tutaj :) dzieki za wszystko ludzie
Courier New
Arial
Times New Roman
Symbol
Wingdings
MS Serif
MS Sans Serif
z gory dziekuje za pomoc. jezeli znajdzie sie chetna osoba prosze o naisanie posta tutaj :) dzieki za wszystko ludzie
:arrow: X(: napęd )i386.
no to kolejne madre pytanie :)
gdzie na plycie windowsa sa standardowe czcionki bo przeszukalem plyte i nie znalazlem zadnych fontów. porazka, kto pisal ten syf.
gdzie na plycie windowsa sa standardowe czcionki bo przeszukalem plyte i nie znalazlem zadnych fontów. porazka, kto pisal ten syf.
Artykuły w Bazie Wiedzy Microsoft – 314960.
Aby ponownie zainstalować standardowe czcionki dołączone do systemu Windows.
Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.
Wpisz polecenie %windir%fonts, a następnie kliknij przycisk OK.
W menu Plik kliknij polecenie Zainstaluj nową czcionkę.
W polu Dyski kliknij stację, w której znajduje się dyskietka lub dysk CD–ROM zawierający źądane czcionki. W przypadku instalowania czcionek z dyskietki zazwyczaj uźywana jest stacja A lub B. Jeźeli czcionki są instalowane z dysku CD, stacja dysków CD–ROM jest zazwyczaj oznaczona literą D. Kliknij dwukrotnie folder zawierający czcionki.
Kliknij czcionkę, którą chcesz dodać. Aby zaznaczyć kilka czcionek równocześnie, naciśnij i przytrzymaj klawisz CTRL podczas klikania poszczególnych czcionek.
Kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Kopiuj czcionki do folderu Czcionki. Czcionki dołączone do systemu Windows są przechowywane w folderze WindowsFonts.
Kliknij przycisk OK.
Trzeba było się zapoznać z w/w artykułem w linku :twisted: .
Co do punktów przywracania systemu to moźesz przywrócic do stanu po instalacji jak i przed instalacją, wieć Tobie nie usunie sterowników.
Aby ponownie zainstalować standardowe czcionki dołączone do systemu Windows.
Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.
Wpisz polecenie %windir%fonts, a następnie kliknij przycisk OK.
W menu Plik kliknij polecenie Zainstaluj nową czcionkę.
W polu Dyski kliknij stację, w której znajduje się dyskietka lub dysk CD–ROM zawierający źądane czcionki. W przypadku instalowania czcionek z dyskietki zazwyczaj uźywana jest stacja A lub B. Jeźeli czcionki są instalowane z dysku CD, stacja dysków CD–ROM jest zazwyczaj oznaczona literą D. Kliknij dwukrotnie folder zawierający czcionki.
Kliknij czcionkę, którą chcesz dodać. Aby zaznaczyć kilka czcionek równocześnie, naciśnij i przytrzymaj klawisz CTRL podczas klikania poszczególnych czcionek.
Kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Kopiuj czcionki do folderu Czcionki. Czcionki dołączone do systemu Windows są przechowywane w folderze WindowsFonts.
Kliknij przycisk OK.
Trzeba było się zapoznać z w/w artykułem w linku :twisted: .
Co do punktów przywracania systemu to moźesz przywrócic do stanu po instalacji jak i przed instalacją, wieć Tobie nie usunie sterowników.
soryy ze jak ja mam to niby zrobic. wkladam plyte winXP i daje instalacja systemu. i dalej pojawia sie okno uaktualnij windows albo nowa instalacja. jak ja mam to przywrocic bo nie zabardzo rozumiem.
Posze jeszcze raz o pomoc
Posze jeszcze raz o pomoc
wlasnie tak ze w punkcie przywracania moge wybrac np. punkt o nazwie instalacja niepodpisanego cyfrowo sterownika, czyli usunie ten sterownik jak przywroce do tego miejsca. W piatek mialem reinstall
Macromatic:to tez raczej nie wchodzi w gre poniewaz usunie mi wszystkie sterowniki ktorych niestety juz nie posiadam ( zabral ten koles co mi system instalowal )
Przeciesz wybierasz ostatni punkt a nie pierwszy,
więc jak Ci usunie sterowniki :?:
Update :
Jeśliby to nie pomogło, wtedy moźe to cię zainteresuje :
:arrow:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;314960#2
Strona 1 / 1