Problem z flopem

witam
więc tak mam problem z flopem a wygląda on tak wkladam dyskietke podaje komende czytajk po chwili wyskakuje komunikat dysk jest nie sformatowany to daje komende formatuj a tu po chwili wyskakuje system windows nie moźe dokonać formatowania ????

Flop jest nowy i w sklepie podpinany!!!!!

a jest jakiś sposub na obejście dyskietki startowej do wina 98 ??? bo musze go zainstalować???

DZIĘKI PIĘKNE!!!

Odpowiedzi: 15

nLite v0.99.9 Beta .pl dokopałem się do takiego programu co po zainstakowaniu ładuje sie do katakogu windows jako mikrosoft .net i nim się podobno da odchudzić oraz stwoźyć płytkę insalacyjną windosa ale ni w ząb nie wiem jak czy ktoś to wie ????
ZIELARZ
Dodano
12.03.2006 22:17:12
a moźe ktoś jusz takie coś miał i wie jak to obejść więc zaoszczędził bym czas na szukanie w necie a dokładniej szukał bym mniej –szybciej niź teraz bo teraz nie wiem nic ani nazwy programu ani jak szukać czy sama nazwa płytka bootowana to coś ta czy itp..... itd...
Dlatego napisałem tego posta !!!!!!!!
ZIELARZ
Dodano
11.03.2006 23:09:06
Ech Zielarz, chyba Cie się nie chce, liczysz źe ktoś w miłe sobotnie popołudnie , gotowca Ci napisze?
A wpisz sobie – płyta bootowalna– w jakie Google i czytaj , a moźe cóś wyczytasz.
Seeker
Dodano
11.03.2006 17:38:21
a jest jakiś sposób do tworzenia płyt botowanych albo jak zainstalować wina 98 se bez flopp a i płyty bootowanej z cd roma???????

DZIĘKI DIĘKNE!!!!
ZIELARZ
Dodano
11.03.2006 16:48:33
ZIELARZ:
A jakbym skopiował zawartość dyskietki...
Bedziesz mial plyte z zawartoscia dyskietki, a nie plyte bootowalna.

Ucho, tak Ci sie tylko wydaje.
EL NINO
Dodano
09.03.2006 23:18:25
Powinno być OK.
Ucho
Dodano
09.03.2006 21:38:25
A jakbym skopiował zawartość dyskietki startowej wina 98 na płytke i zalączył otowanie z cd rom–u będzie git czy się pojebie ????
ZIELARZ
Dodano
09.03.2006 21:29:35
Nie da się sformatować dysku bez systemu z innego źródła, czyli musisz mieć albo dyskietkę, albo płytę. I jedno i drugie moźesz sobie zawsze zrobić u kumpla i u niego sprawdzić czy działa. Nie wiem czy jest Bart do Win98, ale po co, jeśli moźesz zawsze wykorzystać powyźsze moźliwości. Jeśli Ci nie odpali CDRoom z jakichś tam przyczyn to i Bart Ci nie pomoźe.
Ucho
Dodano
09.03.2006 17:44:37
w windowsie xp jest takie coś jak Bart Pe jest to płytka serwisowa (tzw ram disk) a nie wie ktoś czy jest coś takiego do wina 98??????
ZIELARZ
Dodano
09.03.2006 17:36:01
a da się sformatować dysk bez dyskietki startowej???

Co jest w tym najdziwniejsze to źe nawet bios nie czyta tych dyskietek bo pokazuje mi error !!!!!
ZIELARZ
Dodano
09.03.2006 17:31:33
ZIELARZ:
Co do dyskietek to na wsztstkich tak jest a tak widziałem ze chodzi bo po podpięciu chodził w sklepie i 2miechy a taraz juź nie chodz!!! FLOP

Ale o co ..chodzi :mrgreen:

Odpowiedź Ucho co do płytki i bootowania dał, co do dyskietki i braku moźliwości formatowania, moźe wystarczy....pogmerać przy tym suwaczku.. małYm (na dyskietce) i zaskoczy, lub spróbować coś na niej zapisać – system z pewnością zdradzi dlaczego zapisu dokonać nie sposób.
Seeker
Dodano
09.03.2006 13:22:09
ZIELARZ:

a co się dieje jak botowabie mam w biosie ustawione na cdrom, zaczyna botowac płytke i po chwili wyskakuje disk boot failure insert system disk and press enter??

To znaczy źe ten dysk nie jest botowalny.
Ucho
Dodano
09.03.2006 10:01:37
chce zainstaliowć wina 98??

a co się dieje jak botowabie mam w biosie ustawione na cdrom, zaczyna botowac płytke i po chwili wyskakuje disk boot failure insert system disk and press enter??

partycja jest robiona pod partition magic 8.0 pod winem xp!!!

Co do dyskietek to na wsztstkich tak jest a tak widziałem ze chodzi bo po podpięciu chodził w sklepie i 2miechy a taraz juź nie chodz!!! FLOP
ZIELARZ
Dodano
09.03.2006 02:37:43
Pewnie ze jest sposob na ominiecie instalowania systemu z dyskietki po prostu ustawiasz w biosie zeby pierwszym urzadzeniem bootujacym byl cd rom a nie floopy i juz dalej sobie powinnes poradzic. A apropo tej dyskietki tez mi sie tak czasami robi i zazwyczaj takie dyskietki wedruja do kosza
TataDilera
Dodano
09.03.2006 02:10:54
ZIELARZ:
witam
więc tak mam problem z flopem a wygląda on tak wkladam dyskietke podaje komende czytajk po chwili wyskakuje komunikat dysk jest nie sformatowany to daje komende formatuj a tu po chwili wyskakuje system windows nie moźe dokonać formatowania ????

Z jedną dyskietką tak się dzieje czy ze wszystkimi ?? Jak z jedną to sprawdź na innej, jak ze wszystkimi to sugeruję jednak sprawdzenie poprawności podłączenia stacji dyskietek.

ZIELARZ:
Flop jest nowy i w sklepie podpinany!!!!!

A w sklepie pokazywano Ci, źe działa wszystko poprawnie po podpieciu ??

ZIELARZ:
a jest jakiś sposub na obejście dyskietki startowej do wina 98 ??? bo musze go zainstalować???

A kogo chcesz zainstalować ?? ;) Moźe rozjaśnij nieco ...
Żółty
Dodano
09.03.2006 01:48:18
ZIELARZ
Dodano:
09.03.2006 01:42:54
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1