Problem z firewallem

Hej. Zainstalowalem Windowsa XP + SP1 + SP2. Problem w tym,ze nie dzialaja mi programy p2p (bittorent, emule). Wyskakuje,ze jest problem z NATem, ale ja jestem bezposrednio podlaczony do sieci, wiec domyslam sie ,ze nalezaloby we wlasciwosciach danego polaczenia sieciowego w zakladce Zaawansowane wylaczyc firewalla. No i tu lipka, bo jak wejde na te zakladke to pojawia sie komunikat : "System Windows nie moze wyswietlic wlasciwosci tego polaczenia. Informacje Instrumentacji zarzadzania Windows (WMI) moga byc uszkodzone. Aby rozwiazc ten problem uzyj Przywracania systemu w celu przywrocenia systemy Windows do wczesniejszego momentu ..." Nie przywroce systemu, bo dopiero co go zainstalowalem i nie mam co przywracac. System jest swiezo co zainstalowany! Moze ktos mi pomoze jak sie z tym uporac? Pozdr. Nortonex

Odpowiedzi: 4

Ok. Dziękuje bardzo za pomoc. Ja mam na CD Windowsa XP polaczonego z SP1, wiec SP1 zainstalowal mi sie automatycznie z XP'kem. Potem dodalem po prostu SP2.

Odinstalowalem teraz SP2 i co prawda nadal nie moge w zakladce dotyczacej wlasciwosic polaczenia wylaczyc Ochrony komputera (– problem z WMI), to jednak eMule i Azureus zaczely dzialac!

Dziekuje jeszcze raz za pomoc – Pozdrawiam norton
Nortonex
Dodano
27.11.2004 22:40:02
nie, przy czym nie musisz instalowac sp1+sp2 bo sp2 ma juz wszystko co bylo w sp1. pomijajac pewne bledy, ktore w sumie daly niezla mieszanke wybuchowa.
jesli bedziesz instalowal od poczatku to zainstaluj tylko sp1 i sprawdz jak wtedy bedzie dzialac dany program. jesli ok to zainstaluj sp2. sp2 mozesz zawsze odinstalowac i nie wiaze sie to z usuwaniem innych aplikacji.
Szymon Grabiński
Dodano
27.11.2004 20:34:19
Problem w tym,ze wlasnie nie moge wylaczyc tej zapory sieciowej. Gdy w Panelu sterowania klikne w Zapora systemu Windows to wyskakuje komunikat : "Nie mozna wyswietlic ustawien Zapory systemu WIndows, poniewaz skojarzona usluga nie jest uruchomiona. Czy chcesz uruchomic uslug Zapora systemu Windows/Odostepnianie polaczenia internetowego?". Jak wybiore TAk, to wyskakuje,ze nie mozna uruchomic tej uslugi.

A systemu nie przywroce, bo jest to nowo zainstalowany system i od razu po instalacji tak bylo.

Jak ktos wie co trzeba pokombinowac, zeby dobrac sie w jakis sposo do tego firewalla to niech da znac.

A! I jeszcze jedno – Przypuszczam, ze wszystko jest wina SP2 – jak chcialem go odinstalowac to wyskoczyl komunikat,ze wszystke zainstalowane programy,gry,aplikacje itp. moga przestac dzialac. No wlasnie – co sie stanie jak odinstaluje SP2? Wszystkie programy ede musial jeszcze raz instalowac???

Pozdr nortonex
Nortonex
Dodano
27.11.2004 15:48:37
Po pierwsze przy SP2 zapore mozesz wlaczyc/wylaczyc w Panelu sterowania, a po drugie, przy padziw WMI, rzeczywiscie albo przywracanie, albo naprawa z plyty –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;823775
EL NINO
Dodano
25.11.2004 00:43:30
Nortonex
Dodano:
24.11.2004 14:33:47
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1