Problem z filmami po formacie.
Witam.
Zrobiłem dziś format, Zainstalowałem XP Home Edition oraz wszystkie potrzebne oprogramowanie od poczatku itd. ale mam duzy problem z odtwarzaniem filmów. Zainstalowałem paczkę kodeków K-Lite Codec ale gdy włączam jakikolwiek film jakimkolwiek odtwarzaczem (Media Player 9, Media Player Clasic, Sub Edit, V-Player) to odrazu komputer stasznie zamula, totalnie nic nie da się z zrobić i trzeba go resetować. Wcześniej po formatach kiedy mialem XP Professional to nie było takich problemów. O co może chodzić ?
Proszę o radę
Moj Komputer:
ASRock K7S8X R3.0
HDD 250 GB Seagate
Grafa: Gigabyte 6600GT
RAM 786 DDR 333
Odpowiedzi: 1
Uruchom menadżer zadań następnie włącz jakis film i zobacz jaki proces zabiera najwięcej czasu procesora.
Zobacz czy w podglądzie zdarzeń występują jakieś błędy.
Sterowniki do płyty głównej, karty graficznej oczywiście wgrane?
Spróbuj innego pakietu kodeków/filtrów (np. CCCP).
Strona 1 / 1
[quote=SLAY3R]Uruchom menadżer zadań następnie włącz jakis film i zobacz jaki proces zabiera najwięcej czasu procesora. Zobacz czy w podglądzie zdarzeń występują jakieś błędy. Sterowniki do płyty głównej, karty graficznej oczywiście wgrane? Spróbuj innego pakietu kodeków/filtrów (np. CCCP).[/quote] Sterowniki sa, kodeki które podałeś też zainstalowąłem. Jednak postanowiłem zobaczyć który to proces, i po moich obserwacjach to ten: taskmgr.exe 100% użycia w czasie gdy otworze jakikolwiek film