Problem z Far Cry
Mam cholerny problem z rozpoczęciem gry. Sprzęt jest chyba wystarczajacy bo z Pentium 4 2.8, 512 RAM i kartą GForce FX5200 128 MB. Ale niestety w czymś jest problem...
Gra uruchamia się w porządku, scenki wstępne lecą super ale wejście do levelu i ...niespodzianka. Owszem bohater jest, broń widać, ruchy płynne ale porusza się prawie źe w próźni. Owszem widać szczegóły krajobrazu ale tylko te w dalekim tle. Te elementy wśród których się przemieszcza i klienci do likwidacji stanowią tylko błękitne plamy. Próbowałem zmniejszać poziom szczegółów z domyślnego na mniejszy ale nic nie pomaga.
Moźe ktoś z Was miał juź taki problem i udało się go rozwiązać bo ja juź jestem bliski białej (a właściwie błękitnej) gorączki.
Pozdrawiam z nadzieją!!!!
Gra uruchamia się w porządku, scenki wstępne lecą super ale wejście do levelu i ...niespodzianka. Owszem bohater jest, broń widać, ruchy płynne ale porusza się prawie źe w próźni. Owszem widać szczegóły krajobrazu ale tylko te w dalekim tle. Te elementy wśród których się przemieszcza i klienci do likwidacji stanowią tylko błękitne plamy. Próbowałem zmniejszać poziom szczegółów z domyślnego na mniejszy ale nic nie pomaga.
Moźe ktoś z Was miał juź taki problem i udało się go rozwiązać bo ja juź jestem bliski białej (a właściwie błękitnej) gorączki.
Pozdrawiam z nadzieją!!!!
Odpowiedzi: 3
Zmień sterowniki karty graficznej.
To jest powód złego wyświetlania grafiki.
Poza tym warto mieć Dx9b lub c.
Karta słabiutka na FC :(
To jest powód złego wyświetlania grafiki.
Poza tym warto mieć Dx9b lub c.
Karta słabiutka na FC :(
Zobacz za pomocą Autoconfigurator`a,
dostepny jest z menu Start :arrow: wszystkie programy – Far Cry,
Daj mu połączyć się z serverem aby zanalizował config i ustawił domyślne parametry.
Jeśli nic to nie da to zmniejsz parametry do minimalnych i dobieraj ustawienia zwiększając je.
BTW u znajomego na znacznie gorszym configu chodzi płynnie ale ustawienia na low :
Duron 900,
512 Mb PC 333,
ta sama grafika,
Mobo ECS "oldtime" .
Powodzenia.
dostepny jest z menu Start :arrow: wszystkie programy – Far Cry,
Daj mu połączyć się z serverem aby zanalizował config i ustawił domyślne parametry.
Jeśli nic to nie da to zmniejsz parametry do minimalnych i dobieraj ustawienia zwiększając je.
BTW u znajomego na znacznie gorszym configu chodzi płynnie ale ustawienia na low :
Duron 900,
512 Mb PC 333,
ta sama grafika,
Mobo ECS "oldtime" .
Powodzenia.
http://forum.infojama.pl/search.php – wpisz "Far Cry" zaznacz, źeby szukał wszystkich słów i rozejrzyj się po wynikach – coś mi się widzi, źe jakiś podobny topic tam był. Tak jak i sugestia uźycia 3D Analizer–a.
Skuteczności powyźeszej sugestii nie gwarantuję niestety.
Skuteczności powyźeszej sugestii nie gwarantuję niestety.
Strona 1 / 1