Problem z emotikonami do gg i aktualizacja Dos Pilne!!
Pierwszy problem to emotikony gg. Problem polega na tym, źe mam gadu gadu 6.0(139 build) i kiedy wchodze do folderu emots (tam gdzie są emoty) to jest tam bardzo duźo tych emotikonów, a kiedy rozmawiam z kimś i chce posłać minke to jest paredziesiąt emotów. I teraz chciałbym aby wszystkie emoty co są w folderze znalazły sie na tej liście w gg....jak to zrobić??? dlaczego nie mam wszystkich emotów na liście ??? I drugi problem....czy moźna zaktualizowac biosa jeśli tak to skąd ściągnąć aktualizacje?? I czy niezaktualizowany bios moźe powodowac jakies błędy?? I jak sprawdzić jaką wersje biosa mam??? Wiem źe duźo tutaj problemów mam:D, ale błagam Was pomóźcie mi!!! Z góry wszystkim za odp. dziękuje i pozdrawiam:D :wink:
Odpowiedzi: 5
Jasne źe wszystkiego moźna się nauczyć, ale trzeba mieć jakiś punkt zaczepienia.
Wiedzę się nabywa, a doświadczenie zdobywa praktyką,
praktyka czyni mistrzem, a mistrz czyni cuda.
Wiedzę się nabywa, a doświadczenie zdobywa praktyką,
praktyka czyni mistrzem, a mistrz czyni cuda.
mcscr@by – pewnie dlatego, źe pominąłem kwestię "doświadczenia".
Moźe to brzmi arogancko, ale "niem ój cyrk, niem oje małpy". Skoro ja mogłem się teog nauczyć na własnym sprźecie i bez "pomocników" typu www.bios.pl to uwazam, źe i inni teź mogą.
Natomiast mam jedną uwagę dot. "problemów" BIOS–owych , a dotycząca najcźęściej ACPI, choć np. ostatnio ASUS w jakiejś płycie KT600 wydął BIOS "poprawiający współpracę z Kingstone'ami".
Moźe to brzmi arogancko, ale "niem ój cyrk, niem oje małpy". Skoro ja mogłem się teog nauczyć na własnym sprźecie i bez "pomocników" typu www.bios.pl to uwazam, źe i inni teź mogą.
Natomiast mam jedną uwagę dot. "problemów" BIOS–owych , a dotycząca najcźęściej ACPI, choć np. ostatnio ASUS w jakiejś płycie KT600 wydął BIOS "poprawiający współpracę z Kingstone'ami".
Jesteś mniej doświadczonym user`em, więc odradzam Tobie samemu Flash`ować ( aktualizować ) Bios.
Jest to czynność wymagająca pewnej wiedzy i niebezpieczna dla początkującego.
Nieaktualizowany Bios nie powoduje błędów, jeśli w wersji fabrycznej chodzi dobrze, problemy mogą sie pojawić po nieudanym Flash`owaniu ( pomijam bardzo stary Bios mający problemy z identyfikacją nowego hardu ).
Informacji na temat aktualizacji Biosu szukaj na stronie producenta pł.głównej.
Update :
Rebe mnie znowu wyprzedził :twisted: :wink:
Musiałem zmienić post.
Chyba wezmę jakiś dopalacz :P
Jest to czynność wymagająca pewnej wiedzy i niebezpieczna dla początkującego.
Nieaktualizowany Bios nie powoduje błędów, jeśli w wersji fabrycznej chodzi dobrze, problemy mogą sie pojawić po nieudanym Flash`owaniu ( pomijam bardzo stary Bios mający problemy z identyfikacją nowego hardu ).
Informacji na temat aktualizacji Biosu szukaj na stronie producenta pł.głównej.
Update :
Rebe mnie znowu wyprzedził :twisted: :wink:
Musiałem zmienić post.
Chyba wezmę jakiś dopalacz :P
malin17:I drugi problem....czy moźna zaktualizowac biosa jeśli tak to skąd ściągnąć aktualizacje??
1. tak
2. ze strony producenta płyty
malin17:
I czy niezaktualizowany bios moźe powodowac jakies błędy??
Tak.
malin17:
I jak sprawdzić jaką wersje biosa mam???
Przy starcie komputera pojawia się informacja o numerze wersji i dacie powstanai BIOS–u.
To samo moźna zobaczyć w programie aida32 – www.aida32.hu
emotkow nie widac bo w pliku textowym w kazdym folderze z emotami musisz usunac * sprzed nazw emotkow i bedzie dzialac. zreszta bylo to juz na forum, poszukaj
Strona 1 / 1