problem z ekranem powitalnym
Witam
Wiem,źe temat ekranu powitalnego przewijał sie na forum, ale moj problem jest nieco bardziej skomplikowany. Mam załoźonych kilka profili. Do tej poru logowaliśmy się przez ekran powitalny. Od pewnego czasu ekran wsiąkł i muszę się logować tę dugą metoda co jest nie wygodne.NIe mogę równieź przełączać uźytkowników metodą logoWin + L. W panelu ster. mam zaznaczone to co trzeba ( szybkie przełączanie uźytk. i logowanie za pomocą ekranu powit. ) Sprawdzałem równieź usługi odpowiedzialne za ekran i szybkie przełączanie. Wszystkie są włączone a mimo to przy starcie systemu nie pojawia się ekran powitalny.Moja źona sciagneła ostatnio na swoim profilu jakies wirusy i antyvir krzyknął,ze usunął plik. Być moźe jakąś zaraźoną bibliotekę odpowiedzialną za przełączanie uźytkowników. Proszę o pomoc.
Wiem,źe temat ekranu powitalnego przewijał sie na forum, ale moj problem jest nieco bardziej skomplikowany. Mam załoźonych kilka profili. Do tej poru logowaliśmy się przez ekran powitalny. Od pewnego czasu ekran wsiąkł i muszę się logować tę dugą metoda co jest nie wygodne.NIe mogę równieź przełączać uźytkowników metodą logoWin + L. W panelu ster. mam zaznaczone to co trzeba ( szybkie przełączanie uźytk. i logowanie za pomocą ekranu powit. ) Sprawdzałem równieź usługi odpowiedzialne za ekran i szybkie przełączanie. Wszystkie są włączone a mimo to przy starcie systemu nie pojawia się ekran powitalny.Moja źona sciagneła ostatnio na swoim profilu jakies wirusy i antyvir krzyknął,ze usunął plik. Być moźe jakąś zaraźoną bibliotekę odpowiedzialną za przełączanie uźytkowników. Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 11
Problem rozwiazany. Ekran powitalny odzyskany. Naleźało skopiować z instalki win plik logonui.exe do katalogu windows\system32 i po kłopocie.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37513
http://www.it–faq.pl/EditModule.aspx?tabid=583&mid=1249&def=Cs_ITSCS_CMS_Articles_View&ArticleID=1837
http://www.it–faq.pl/EditModule.aspx?tabid=583&mid=1249&def=Cs_ITSCS_CMS_Articles_View&ArticleID=1837
W rejestrze zmieniłem, ale nic nie dało. Dalej d... z ekranem . Mało tego po restarcie kompa obraz uległ deformacji i obcieło mi góre i dół. W ustawieniach ekranu wszystko ok – rozdzielczość, odświeźanie itp.
Nie rozumiem o co chodzi z tym logiem z hijack this. Program sciagnąłem ale co dalej?
Nie rozumiem o co chodzi z tym logiem z hijack this. Program sciagnąłem ale co dalej?
superlutek:mam logonuiX.exe Czy to X jest istotne?
Istotne i to bardzo, bo tam go nie powinno byc. Daj log z HijackThis a pozatym zmien tam na logonui.exe bez tego x
mam logonuiX.exe Czy to X jest istotne?
Ostatnia koncepcja – w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon wpis UIHost (typu REG_EXPAND_SZ) jego wartość ma być logonui.exe – sprawdź jak masz u siebie.
Niestety nie posiadam wtym miejscu takiego wpisu. Mam za to takie:dontdisplaylastusername z wart. 0 , shutdownwithoutlogon z wart.1 i undockwithoutlogon wart.1
superlutek:Mam wpis i wartość ustawioną na 1. Czy mimo wszysko skasować wpis?
Nie. Sprawdź jeszcze w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system czy nie masz tego wpisu LogonType – jak masz to skasuj go.
superlutek:Mam wpis i wartość ustawioną na 1. Czy mimo wszysko skasować wpis?
Nie. Sprawdź jeszcze w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system czy nie masz tego wpisu LogonType – jak masz to skasuj go.
Mam wpis i wartość ustawioną na 1. Czy mimo wszysko skasować wpis?
Sprawdź czy w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon nie masz wpisu LogonType – jak masz i wartość jest 0 to albo skasuj albo wartość zmień na 1
Strona 1 / 1