problem z ekranem LCD laptopa
Mam laptopa Toshiba 490 xcdt. Od pewnego czasu mam kłopot z ekranem oraz zasilaniem. Czasami nie chce mi ładować baterii, chyba źe ją schłodzę. Kiedy włączam laptopa świeci się kontrolka dotycząca drugiej baterii, której oczywiście nie posiadam. W systemie jak sprawdzam druga bateria jest nieobecna. Najgorsze jest jednak moment w którym ekran zaczyna bieleć – jakby mgła coraz gęstsza aź w końcu nic nie widać. Przy okazji system się wiesza. Opisałem problemy z ładowaniem i bateriami poniewaź to zamglenie ekranu ma z tym związek – tak zauwaźyłem. O co w tym wszystkim chodzi? Moźe ktoś miał taki problem?
Odpowiedzi: 1
Lap nowy czy odkupiony.
Dzwoń do serwisu po pomoc.
Nie rób nic,bo lap pójdzie do nieba.
Lap prawdopodobnie miał dwie baterie na stanie i były zakładane do lapa i są zainstalowane w systemie,objaw prawidłowy.
Moźesz ewentualnie zmienić zasilacz na model do twego lapa,moźe uszkodzony i sprawdzić.
Zmień baterie,moźe uszkodzona.
Ładowanie baterii w lapie pracuje nawet gdy lap jest wyłączony.
Jak nic padł system zasilania lapa,ewentualnie mogło przy okazji paść coś innego.
Sprawa serwisowa.
Dzwoń do serwisu po pomoc.
Nie rób nic,bo lap pójdzie do nieba.
Lap prawdopodobnie miał dwie baterie na stanie i były zakładane do lapa i są zainstalowane w systemie,objaw prawidłowy.
Moźesz ewentualnie zmienić zasilacz na model do twego lapa,moźe uszkodzony i sprawdzić.
Zmień baterie,moźe uszkodzona.
Ładowanie baterii w lapie pracuje nawet gdy lap jest wyłączony.
Jak nic padł system zasilania lapa,ewentualnie mogło przy okazji paść coś innego.
Sprawa serwisowa.
Strona 1 / 1