Problem z EFS w Windows XP HELP!!!!
Zaszyfrowałem kilka plików w partycji NTFS, przeinstalowałem winde i teraz nie mam do nich dostępu. Folder moje dokumenty był folderem prywatnym – teraz wyskakuje komunikat Odmowa Dostępu
Z góry dzięki
Z góry dzięki
Odpowiedzi: 10
Jest taki motyw, jak chcę uruchomić np: jakiegoś jpga to wyskakuje kom. "odmowa dostępu". Próbowałem sposobu z przejęciem ale to podziałało tylko na moje dokumenty
Nie bardzo kumam, o co chodzi. Nie chcą ci się otworzyć te pliki czy co? Przejmować na własność moźna wszystkie pliki i foldery, nie tylko ,,Moje dokumenty".
...nie wiesz moźe jak odszyfrować zaszyfrowane pliki, moje dokumenty juź mam teraz zostało juź tylko kilka plików do odszyfrowania ???
:D :D :D Jestem pod wraźeniem twojej wiedzy, ja nowicjuszem juź nie jestem (kompa mam od 4 lat) ale winda xp ma jeszcze duźo tajemnic przede mną. Jeszcze raz pozdrawiam i dzięki
:D :D :D Jestem pod wraźeniem twojej wiedzy, ja nowicjuszem juź nie jestem (kompa mam od 4 lat) ale winda xp ma jeszcze duźo tajemnic przede mną. Jeszcze raz pozdrawiam i dzięki
,,Narzędzia" są oczywiście w kaźdym oknie :lol:
,,Narzędzia" są oczywiście w kaźdym oknie :lol:
Aha, sorry zapomniałem.
Przed tą operacją: Narzędzia– Opcje Folderów– Widok– Uźyj prostego udostępniania plików (to odznacz).
Powodzenia :)
Przed tą operacją: Narzędzia– Opcje Folderów– Widok– Uźyj prostego udostępniania plików (to odznacz).
Powodzenia :)
:? Właściwości – zabezpieczenia ??? Takiej opcji u mnie nie ma. Jakbyś mógł to napisz moźe jakiś inny sposób jeźeli taki jest. Dzięki
Prawym na folder –> Właściwości –> Zabezpieczenia –> Zaawansowane –> Właściciel –> zaznacz siebie oraz Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów –> Zastosuj –> na zakładce Zabezpieczenia –> Dodaj siebie i daj sobie pełną kontrolę –> Zastosuj i gotowe.
Strona 1 / 1