+++ Problem z dzwiekiem +++

Witam.

Mam problem z dzwiekiem pod Windows XP.
Kiedy przewijam okno w IE, rozwijam drzewka w Menadzerze Urzadzen itp, zaczyna zarywac dzwiek chodzacego w tle Winampa (zwalnia, charczy i ogolnie jest ble).

Konfiguracja :
Proc AMD Duron 900MHz, 128 MB Ram, zintegrowanby dziwiek AC97, zintegrowana grafika do ktorej nie ma porzadnych driverow (sa systemowe, a karta to Trident Video Accelerator 3d /ProMedia). Poinstalowne wszystkie mozliwe sterowniki, DMA dziala.
Ma ktos jakis pomysl?

Odpowiedzi: 14

:D
domin_g
Dodano
04.03.2004 20:13:35
No udalo sie. Pomogla instalacja sterownikow do grafiki.(Sciagnolem je ze strony viaarena.com)
Dzieki Wam za pomoc.
pzdr :D :D :D
Anonymous
Dodano
04.03.2004 20:06:43
Dzieki domin, cos tam posciaglem :)) Jutro sprawdze i dam znac.
brtx
Dodano
03.03.2004 11:19:55
tu powinienes cos wybrac
http://members.driverguide.com/index.php?action=dosearch&qm0=trident&dp=2&sm=b&jmd=and&fzz=d

jakbys musiał sie zalogowac to UŻYTKOWNIK: driver HASŁO: all
domin_g
Dodano
03.03.2004 01:05:57
tak widziałem jaka to karta ale chodziło mi o to, ze nie mam pojęcia czy ta karta jest nowa czy jej świetność trwała w okresie panowania VooDoo...
domin_g
Dodano
03.03.2004 00:50:14
No wlasnie podjerzewam tez grafe, ale nie moge znalezc do niej sterownikow.
Model tak jka pisalem w pierwszym poscie tego tematu.
brtx
Dodano
02.03.2004 19:33:04
Nie wiem jaka to jest twoja grafa ale ja miałem taki problem (identyczne objawy) gdy na starym kompie miałem grafike VooDoo Rush. Nawet na 3Dfx poruszano ten problem i mieli jakies tam rozwiazanie ale u mnie i tak nie skutkowało. Spowodowane to było tym ze karta graficzna miała pierwszenstwo przed muzyczna czy cos takiego...

Jak masz moźliwośc wstaw inną karte graficzną u mnie na innej grafie chodziło dobrze (oczywiscie wtedy XP jeszcze nie było, wszytko działo sie na 98 )
domin_g
Dodano
02.03.2004 16:10:21
Pawek – przeczytaj dokaldnie moj post to sie dowiesz :P

Gość – sproboje ale tego kompa bede widzial dopiero w czwartek. Ale na pewno dam znac. Pozdr.
brtx
Dodano
02.03.2004 15:36:15
powiedzmy ze wiem co ci dolega :) mialem podobny problem tylko ze z win98 i nightingale–em. po zainstalowaniu sterownikow po 98(Me) kasztanil sie dziwek w momencie kiedy dysk dokolwiek dogrywal. rozwiazaniem problemu staly sie sterowniki pod 95. w przypadku XP to raczej nie zadziala, ale generalnie zmiana steronikow mocna zalecana. kolega mial podoba przypadlosc, ale w jego przypadku problemy wystapily po za zainstalowaniu magicznego VIA4in1... w szczegolnosci sterownikow pod IDE... poprostu odinstaluj. nic wiecej do glowy mi nie przychodzi
Anonymous
Dodano
01.03.2004 05:13:46
Ejjj, ale "od zawsze" tak jest, czy dopiero ostatnio to się stało/zuwaźyłeś to :?:
Pawek
Dodano
01.03.2004 00:16:35
W sumie nie wiem o co chodzi, ale podsumujmy :

> niewazne jakiego programu uzywam, efekt wystepuje i tak

> 128 MB > hmmm... na pewno to duzo nie jest, ale jak na XP to powinno w miare chodzic, a juz na pewno nie ciac przy przewijaniu stronki.

> Czy przy piasniu wystepuje – nie zauwazylem. Przy zaznaczaniu i rozwijaniu drzewek katalogow wystepuje, ale najbardziej sie uwidacznia wlasnie przy przewijaniu zawartosci okna.

Podejrzewam jakas aktualizacje... bo pojawilo sie to dosc nie dawno.
brtx
Dodano
29.02.2004 23:16:17
A masz takie same objaawy kiedy piszesz jakis tekst ??? albo zaznaczasz jakies pliki ??? Jesli tak to mam ten sam problem i tu nie chodzi o winampa, bo ja slucham wlasnie na foobar i tez sa te dzwieki.
DRiVeR
Dodano
28.02.2004 15:23:07
Dołoźyc RAMu. 128 to zdecydowanie za mało na XP + róźne zabawki
e–walker
Dodano
28.02.2004 02:03:55
To nie jest najlepsze rozwiązanie, ale moźna spróbować. Na próbe zainstaluj sobie jakiś inny progs do słuchania muzyki. Ja proponuję na ten czas testów foobara. Zainstaluj go – ma on mniejsze wymagania niź Winamp.

Sprawdź, czy gdy on odtwarza muzykę jest wszystko ok.

Poza tym – od dawna masz ten problem :?: Czy dopiero teraz Ci się tak zrobiło :?:
Pawek
Dodano
27.02.2004 23:01:11
Anonymous
Dodano:
27.02.2004 22:38:10
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1