+++ Problem z dzwiekiem +++
Witam.
Mam problem z dzwiekiem pod Windows XP.
Kiedy przewijam okno w IE, rozwijam drzewka w Menadzerze Urzadzen itp, zaczyna zarywac dzwiek chodzacego w tle Winampa (zwalnia, charczy i ogolnie jest ble).
Konfiguracja :
Proc AMD Duron 900MHz, 128 MB Ram, zintegrowanby dziwiek AC97, zintegrowana grafika do ktorej nie ma porzadnych driverow (sa systemowe, a karta to Trident Video Accelerator 3d /ProMedia). Poinstalowne wszystkie mozliwe sterowniki, DMA dziala.
Ma ktos jakis pomysl?
Mam problem z dzwiekiem pod Windows XP.
Kiedy przewijam okno w IE, rozwijam drzewka w Menadzerze Urzadzen itp, zaczyna zarywac dzwiek chodzacego w tle Winampa (zwalnia, charczy i ogolnie jest ble).
Konfiguracja :
Proc AMD Duron 900MHz, 128 MB Ram, zintegrowanby dziwiek AC97, zintegrowana grafika do ktorej nie ma porzadnych driverow (sa systemowe, a karta to Trident Video Accelerator 3d /ProMedia). Poinstalowne wszystkie mozliwe sterowniki, DMA dziala.
Ma ktos jakis pomysl?
Odpowiedzi: 14
:D
No udalo sie. Pomogla instalacja sterownikow do grafiki.(Sciagnolem je ze strony viaarena.com)
Dzieki Wam za pomoc.
pzdr :D :D :D
Dzieki Wam za pomoc.
pzdr :D :D :D
Dzieki domin, cos tam posciaglem :)) Jutro sprawdze i dam znac.
tu powinienes cos wybrac
http://members.driverguide.com/index.php?action=dosearch&qm0=trident&dp=2&sm=b&jmd=and&fzz=d
jakbys musiał sie zalogowac to UŻYTKOWNIK: driver HASŁO: all
http://members.driverguide.com/index.php?action=dosearch&qm0=trident&dp=2&sm=b&jmd=and&fzz=d
jakbys musiał sie zalogowac to UŻYTKOWNIK: driver HASŁO: all
tak widziałem jaka to karta ale chodziło mi o to, ze nie mam pojęcia czy ta karta jest nowa czy jej świetność trwała w okresie panowania VooDoo...
No wlasnie podjerzewam tez grafe, ale nie moge znalezc do niej sterownikow.
Model tak jka pisalem w pierwszym poscie tego tematu.
Model tak jka pisalem w pierwszym poscie tego tematu.
Nie wiem jaka to jest twoja grafa ale ja miałem taki problem (identyczne objawy) gdy na starym kompie miałem grafike VooDoo Rush. Nawet na 3Dfx poruszano ten problem i mieli jakies tam rozwiazanie ale u mnie i tak nie skutkowało. Spowodowane to było tym ze karta graficzna miała pierwszenstwo przed muzyczna czy cos takiego...
Jak masz moźliwośc wstaw inną karte graficzną u mnie na innej grafie chodziło dobrze (oczywiscie wtedy XP jeszcze nie było, wszytko działo sie na 98 )
Jak masz moźliwośc wstaw inną karte graficzną u mnie na innej grafie chodziło dobrze (oczywiscie wtedy XP jeszcze nie było, wszytko działo sie na 98 )
Pawek – przeczytaj dokaldnie moj post to sie dowiesz :P
Gość – sproboje ale tego kompa bede widzial dopiero w czwartek. Ale na pewno dam znac. Pozdr.
Gość – sproboje ale tego kompa bede widzial dopiero w czwartek. Ale na pewno dam znac. Pozdr.
powiedzmy ze wiem co ci dolega :) mialem podobny problem tylko ze z win98 i nightingale–em. po zainstalowaniu sterownikow po 98(Me) kasztanil sie dziwek w momencie kiedy dysk dokolwiek dogrywal. rozwiazaniem problemu staly sie sterowniki pod 95. w przypadku XP to raczej nie zadziala, ale generalnie zmiana steronikow mocna zalecana. kolega mial podoba przypadlosc, ale w jego przypadku problemy wystapily po za zainstalowaniu magicznego VIA4in1... w szczegolnosci sterownikow pod IDE... poprostu odinstaluj. nic wiecej do glowy mi nie przychodzi
Ejjj, ale "od zawsze" tak jest, czy dopiero ostatnio to się stało/zuwaźyłeś to :?:
W sumie nie wiem o co chodzi, ale podsumujmy :
> niewazne jakiego programu uzywam, efekt wystepuje i tak
> 128 MB > hmmm... na pewno to duzo nie jest, ale jak na XP to powinno w miare chodzic, a juz na pewno nie ciac przy przewijaniu stronki.
> Czy przy piasniu wystepuje – nie zauwazylem. Przy zaznaczaniu i rozwijaniu drzewek katalogow wystepuje, ale najbardziej sie uwidacznia wlasnie przy przewijaniu zawartosci okna.
Podejrzewam jakas aktualizacje... bo pojawilo sie to dosc nie dawno.
> niewazne jakiego programu uzywam, efekt wystepuje i tak
> 128 MB > hmmm... na pewno to duzo nie jest, ale jak na XP to powinno w miare chodzic, a juz na pewno nie ciac przy przewijaniu stronki.
> Czy przy piasniu wystepuje – nie zauwazylem. Przy zaznaczaniu i rozwijaniu drzewek katalogow wystepuje, ale najbardziej sie uwidacznia wlasnie przy przewijaniu zawartosci okna.
Podejrzewam jakas aktualizacje... bo pojawilo sie to dosc nie dawno.
A masz takie same objaawy kiedy piszesz jakis tekst ??? albo zaznaczasz jakies pliki ??? Jesli tak to mam ten sam problem i tu nie chodzi o winampa, bo ja slucham wlasnie na foobar i tez sa te dzwieki.
Dołoźyc RAMu. 128 to zdecydowanie za mało na XP + róźne zabawki
To nie jest najlepsze rozwiązanie, ale moźna spróbować. Na próbe zainstaluj sobie jakiś inny progs do słuchania muzyki. Ja proponuję na ten czas testów foobara. Zainstaluj go – ma on mniejsze wymagania niź Winamp.
Sprawdź, czy gdy on odtwarza muzykę jest wszystko ok.
Poza tym – od dawna masz ten problem :?: Czy dopiero teraz Ci się tak zrobiło :?:
Sprawdź, czy gdy on odtwarza muzykę jest wszystko ok.
Poza tym – od dawna masz ten problem :?: Czy dopiero teraz Ci się tak zrobiło :?:
Strona 1 / 1