problem z dźwiękiem w windzie XP home

Po reinstalacji systemu (winda XP home) tak w przypadku zintegrowanej karty dźwiękowej jak i niedawno kupionego sound blastera pojawił mi się następujący problem. Nie mam dźwięku i w zakładce właściwości (w menadźerze urządzeń) pojawia mi się następująca informacja: "Stan: sterownik włączony, ale nie został uruchomiony", informacja ogólna jest taka, źe urządzenie działa poprawnie :) . Oczywiście komp milczy jak pień :?: . Przed reinstalacją wszystko było ok :!:

Odpowiedzi: 11

Witka dzisiaj ostatni raz wszystkim przed formatem C, źadne z proponowanych działań nie przyniosły rezultatu mam na dzieję, źe do jutra :lol: i z dźwiękiem
thx all
Anonymous
Dodano
27.02.2004 20:58:31
Jeźeli miałeś na myśli DirectX to wiem o co chodzi
thx
Anonymous
Dodano
27.02.2004 15:09:18
DX–y – pakiet diretx – jest w systemie , w wersji bodaj 8, a najnowsza wersja poprawiona to 9.0b.
Na płytach z czasopism, na płytach zn owymi grami oraz oczywiście w sieci. – Moźna ze strony Microsoftu, ale to nie jest warunek koniecnzy.

By sie przekonać co masz w systmeie wpisz w uruchom dxdiag
Rebe
Dodano
27.02.2004 14:55:13
Jestem początkującym amatorem (ale tylko w tej dziedzinie :) ) i nie słyszałem o czyms takim jak DX–y :cry: , z czym to się je i gdzie tego szukać. no i przede wszystkim jak je przeinstalować ?
z góry thx
pzdr
Anonymous
Dodano
27.02.2004 14:22:21
Anonymous:

Wiesz Rebe :D pierwsze pytanie nie było wcale głupie jade na sterach windy cholera,czy to moźe być przyczyna myslisz?

No masz :) – czasem mi się zdarza :wink:
Tak, a jeźeli po tym dalej bedzie tak samo to moźe być potrzebna reinstalacja DX–ów.
Rebe
Dodano
27.02.2004 13:40:35
Rebe:
Dwa pytania – pierwsze z rodzaju głupich:
Czy sterowniki do płyty zainstalowane ( 4in1)?
I drugie:
Przyglądałeś się zakładkom DX odnoszącym się do akceleracji sprźetu?
Jeźeli nie ot zobacz czy jest łączone przyspieszenie.

Wiesz Rebe :D pierwsze pytanie nie było wcale głupie jade na sterach windy cholera, czy to moźe być przyczyna myslisz ?
Anonymous
Dodano
27.02.2004 13:34:02
Dwa pytania – pierwsze z rodzaju głupich:
Czy sterowniki do płyty zainstalowane ( 4in1)?
I drugie:
Przyglądałeś się zakładkom DX odnoszącym się do akceleracji sprźetu?
Jeźeli nie ot zobacz czy jest łączone przyspieszenie.
Rebe
Dodano
27.02.2004 13:21:41
Anonymous:
sprubuj wyłączyc k.dzwiek w diosie usun wszystkie stery i dopiero zainstaluj nową karte ze sterami

Karta została oczywiście wyłączona a sterowniki odinstalowane . Problem polega na tym, źe ten komunikat po reinstalce windy najpierw był przy dźwięku zintegrowanym a teraz i przy kupionym s.b.
(jakby szerszy problem)
Jesu ten dźwięk chodził przeca jeszcze kilka dni temu :(
pzdr
Anonymous
Dodano
27.02.2004 12:31:23
sprubuj wyłączyc k.dzwiek w diosie usun wszystkie stery i dopiero zainstaluj nową karte ze sterami
Anonymous
Dodano
27.02.2004 12:00:43
Anonymous:
napisz jakiego typu masz płyte gł

O ile mnie pamięc nie myli ( nie jestem teraz w domu) po zerknięciu na stronę producenta to chyba KOB KT266a FDSUX .
pozdr
Anonymous
Dodano
27.02.2004 11:01:09
napisz jakiego typu masz płyte gł
Anonymous
Dodano
27.02.2004 10:37:33
Anonymous
Dodano:
27.02.2004 08:14:43
Komentarzy: