problem z dzwiekiem po zainstalowaniu nowych kodekow... [update]
Odpowiedzi: 15
-
[quote=andrewcycu2]Poprostu im więcej jest kodeków w systemie tym większy syf. Można oczywiście zaryzykować i instalować całe pakiety (tak jak np ja) ale jak widać efekt nie zawsze jest taki jak byśmy chcieli. A w jakim momencie wyskakuje ten błąd w WMM?[/quote] No wczesniej mialam dwa pakiety naraz i wszystko [oprocz WMM] bylo ok tak dlugi czas,cud :) Ten błąd wyskakuje w momencie gdy wejde w folder z tym plikiem i wystarczy ze klikne na ten plik....nawet nie daje play i juz drwtsn32.exe zamyka mi caly program.W playerze te pliki działają ok,drwtsn32.exe nie zamyka mi pliku tylko w Windows Movie Maker jest ten problem.Niektore filmy moge normalnie odtwarzac i edytowac w WMM bez zadnych problemow...tylko niektore i to te najpotrzebniejsze powoduja wlasnie otwarcie drwtsn32 i zamkniecie WMM :rolleyes:
-
[quote=andrewcycu2]Pomysłów brak :/ Doprawdy nie wiem jak to jest z tym programem. Poprostu jak coś nie działa to się z tego nie korzysta ;) Zobacz sobie takie programy: 1. AllPlayer 2. mplayer 3. VLC Media Player (lub Portable VLC Media Player)[/quote] Mam VLC player :D Sprawdzilam i tam dzwiek jest ok,dokladnie taki jak wczoraj w sub-edit player :mryellow: Dla mnie to bardzo dziwna sprawa...dopoki mialam stare kodeki [sprzed prawie trzech lat ,a do tego zainstalowane dwie paczki naraz :wtf: ] to bylo wszystko ok,tylko teraz tak sie pomieszalo wszystko...Dochodze do wniosku ,ze im nowsze tym wiecej problemow,ze wszystkim :rolleyes:
-
[quote=andrewcycu2]To co jest podane w polu: Użyte kodery-dekodery to jest rzeczywisty bitrate pliku. Ja odpaliłem u siebie 2 różnie pliki o różnych jakościach. Pierwszy w dobrej jakości miał 90kbps a drugi w złej jakości miał 40kbps i tam jakoś była faktycznie zła a w twoim przypadku jest 32kbps czyli jeszcze gorzej. To przyznam szczerze że nie wiem w czym jest problem. Skoro tak pokazuje to znaczy że jakość jest faktycznie niska. Zobacz na kilku innych plikach.[/quote] Aha,to o tym nie wiedzialam.Sprawdzilam inny i ma 64kbps-jakosc wcale nie lepsze niz w tym 32 ....A wczoraj ogladalam i dzwiek byl o wiele wiele lepszy :wtf: No jestem w szoku,jak to w ogole mozliwe,ze wczoraj przy tych 32kbps ogladalam te klipy i jakosc dzwieku byla naprawde dobra...chyba kbps w plikach same nie mogly sie pozmieniac ?:-k
-
[quote=andrewcycu2]EDIT: Albo jeszcze jedna propozycja. Odinstaluj pakiet z kodekami, zrób restart kompa, zobacz jaki jest dźwięk (ale odtwórz plik w Windows Media Player), a potem zobacz jak to będzie wyglądało jak zainstalujesz pakiet kodeków ale bez obsługi wmv i wma. Bo jakoś już pomysły mi się kończą. Może ktoś inny wie jak to rozwiązać.[/quote] Jestem w szoku :wtf: Nic nie odinstalowywalam,po prostu otworzylam ten klip 32kbps w windows media player tak jak mowisz i dzwiek bez porownania o wiele lepszy :wtf: :wtf: :wtf: Otwieram znowu w sub-edit player i dzwiek o wiele gorszy :wtf: Avi sub-edit player odtwarza dobrze ,tylko z dzwiekiem wmv jest problem po instalacji tych nowych kodekow :wtf: A tak lubie ten program ehh...Patrzylam nowsza wersje sub-edit player ,ale tez problem z wmv.Jak to sie moglo w ogole stac?Czyzby jakies kodeki do wmv nie pasuja dla sub-edit player? edit. zobaczylam jeszcze inny plik wmv 32kbps w Windows Media Player i tez brzmi inaczej niz wczoraj :rolleyes: W podkladzie jest muzyka.Chodzi o to ,ze teraz prawie nie slychac wokalu ,a glosniej podklad ,a wczoraj bylo normalnie...Chyba to jednak nie problem odtwarzacza ,a jakis problem z kodekami od dzwieku i to tych ktore odpowiadaja za wmv(chociaz nie znam sie tylko domyslam sie i snuje przypuszczenia...) :( Prosze jesli macie jakiekolwiek pomysly co z tym zrobic to piszcie...
-
[quote=andrewcycu2]Musiałabyś zobaczyć jaki kodek jest używany przez odtwarzacz do dekodowania dźwięku. Ale teraz nie jestem sobie w stanie przypomnieć jak to zrobić. [/quote] W Subedit-player pokazalo mi takie info co do uzytych kodekow i filtrow: [URL=http://img502.imageshack.us/my.php?image=789ci1.jpg][IMG]http://img502.imageshack.us/img502/5564/789ci1.th.jpg[/IMG][/URL] Jednak tylko w wmv dzwiek tak drastycznie sie pogorszyl,reszta ok.Sprawdzlam juz kilka plikow wmv i w kazdym dzwiek jest bardzo bardzo slaby i trzeszczy,gra o wiele za glosno-fachowo chyba przester to sie nazywa?[albo cos mi sie pomylilo]Jak scisze tez nic nie daje,nadal trzeszczy. :-k [quote]Ale z tego co widzę to jakoś nie pasuje mi ten kodek: DivX Windows Media Audio CoDec. Zobacz czy ma jakiś panel z ustawieniami.[/quote] Mozna go wylaczyc,probowalam ,ale nic to nie daje... Siedze z tymi kodekami juz szosta godzine :( Juz chyba tradycja sie staje ,ze co jakis czas musze miec problem z kompem ](*,) edit. Albo mi sie wydaje albo brakuje mi jakiegos kodeka audio jeszcze ktory zostal uzyty w tym wmv?
-
[quote=andrewcycu2]Dźwięk w plikach wmv jest ogólnie słabej jakości. Chyba że masz jakiś w wysokiej jakości to faktycznie coś jest nie tak. Ale jeżeli masz zainstalowany pakiet ffdshow to spróbuj coś takiego: Start -> Wszystkie programy -> ffdshow ->Audio decoder configuration i analogiczne jak z kodekami wideo zmień ale tym razem wszystkie rodzaje kodeków na disabled. I zobacz co się będzie działo. [/quote] Problem wlasnie w tym ze w tym moim wmv przed dzisiejsza 'zabawa' z kodekami byl bardzo dobrej jakosci dzwiek :wtf: a teraz jest delikatnie mowiac beznadziejny dzwiek ,bardzo bardzo trzeszczy i jest glosniejszy niz w avi ,a wczesniej bylo tak samo :wtf: nie da sie sluchac po prostu... Nie mam fdd...instalowalam tylko ten jeden pack Ace Mega Pack. Nie robilabym tyle szumu o wmv gdyby nie to ze pracuje i tworze klipy w Windows Movie Maker ,a program ten zapisuje utworzone klipy w formacie wmv..wlasnie chcialabym dokonczyc klip ktory robie teraz ale nie moge no bo mam problem z tym dzwiekiem :( (Jeszcze dodam ze od kilku lat odtwarzam filmy w SubEditPlayer .)