Problem z dzwiekiem na plycie asrocka 775v88+
A mianowicie na plycie z sterownikami do plyty glownej znajduja sie 3 rodzaje sterownikow do c–medi i realteka
Gdy zainstaluje realteka sterowniki sa niby dobrze zainstalowane lecz dzwieku niema a zkladek do dzwieku mam zaledwie 3.. jezeli w ustawieniach chcem dac glosniej to niemoge bowiem regulacja jest na szaro tak jagby dzwieku nie bylo gdy zaintaluje c–medie to w menadzerze urzadzen jest wykrzyknij i dzwieku takze niemam czy ktos posiada dobre sterowniki do tej plyty glownej asrock 775v88+ lub posiadal taki sam problem jak ja prosze o pomoc z Góry dziekuje
Gdy zainstaluje realteka sterowniki sa niby dobrze zainstalowane lecz dzwieku niema a zkladek do dzwieku mam zaledwie 3.. jezeli w ustawieniach chcem dac glosniej to niemoge bowiem regulacja jest na szaro tak jagby dzwieku nie bylo gdy zaintaluje c–medie to w menadzerze urzadzen jest wykrzyknij i dzwieku takze niemam czy ktos posiada dobre sterowniki do tej plyty glownej asrock 775v88+ lub posiadal taki sam problem jak ja prosze o pomoc z Góry dziekuje
Odpowiedzi: 5
Ta płtya nie ma sterowników Realteka tylko
CMI9761 C–medii i takie musisz zainstalować. Jeśli masz namieszane w systemie uźyj programu driver cleaner, lub pousuwaj urządzenia audio w trybie awaryjnym , ale tylko urządzenia, kodeki zostaw w spokoju.
CMI9761 C–medii i takie musisz zainstalować. Jeśli masz namieszane w systemie uźyj programu driver cleaner, lub pousuwaj urządzenia audio w trybie awaryjnym , ale tylko urządzenia, kodeki zostaw w spokoju.
oczywiscie ze odblokowalem ... inaczej wogule nie widzial karty dzwiekowej windows;p :>
Nie, wcale nie musi być zwalona. Ale najwaźniejsze pytanie: czy w BIOS–ie jest odblokowany zintegrowany dźwięk ?? Sprawdź najpierw BIOS (pewnie w zakładce Peripheral....), a potem zobaczymy.
dokladnie te sterowniki zianstalowalem i wyskakuje mi ze urzadzenie nie dziala poprawnie czyli poprostu jest wadliwa dzwiekowka tak??
http://www.asrock.com/support/Download/dl_775V88+.htm
Strona 1 / 1