problem z dzwiekiem – ac'97 w laptopie

Witam!

Moze ktos pomoze. Znajomy ma laptopa i cos namieszal i teraz dzwieku nie ma.

Konkrety:
– karta zintegrowana Realtek AC'97 zainstalowana poprawnie – nie ma komunikatow o bledach itd.
– mam mozliwosc zmiany glosnosci: Wave, Syntezator SW i Odtwarzacz CD
– brak pozostalych opcji z wlaczeniem regulacji glosnosci glosnikow itp.

Niby ac'97 jest zainstalowane ale nie ma wszystkich opcji – co moze byc???

POMOCY!!!

Odpowiedzi: 3

Z uruchom komenda chkdsk /f i sfc /scannow sprawdzi błędy i pliki,włóź płyte z XP do napędu.
Po chkdsk i sfc spacja.

Później jak nic powtórnie usun wszystko co dzwięk i ponownie zainstaluj.Zrób tak.

Najlepiej usuń aplikacje karty i przechodzisz do menadzera urządzeń i odinstaluj wszystko co dzwięk ma być pusto,restart lapa i zainstaluj wszystko ponownie.

W biosie nic chyba nie robiłeś jak tak to sprawdz i włącz co trzeba odnośnie karty muzycznej.
JNJN
Dodano
21.01.2005 12:15:15
...przeinstalowalem stery i wciaz lipa.

Nie mam wciaz mozliwosci umieszczenia ikony glosnosci na pasku zadan poniewaz nie ta cala sekcja nie jest aktywna (m.in. rowniez nieaktywna jest w tej zakladce opcja regulacji sily glosnikow) – jest widoczna ale nie aktywna. Wydaje mi sie ze jesli jakos ta sekcje bym zaktywowal to by ruszylo wszystko, ale coz.
Miro_81
Dodano
21.01.2005 11:49:41
Panel sterowania i ikona dzwięki i urządzenia,sekcja głóśność i zaptasz umieść ikone na pasku zadań sprawdz takźe tu ustawienia.

Zastartuj z ikony dzwięku przy zegarze i zrób ustawienia włącz wszystko ustaw głośność,przejrzyj opcje i właściwości i włącz co trzeba.

Wejdz w aplikacje karty i zrób ustawienia.

Jak nic odinstaluj aplikacje i stery karty muzycznej,restart lapa i weź płyte CD do lapa i zainstaluj karte ponownie i ustaw wszystko.
JNJN
Dodano
21.01.2005 11:07:59
Miro_81
Dodano:
21.01.2005 10:50:02
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1