problem z dzwiekiem – ac'97 w laptopie
Witam!
Moze ktos pomoze. Znajomy ma laptopa i cos namieszal i teraz dzwieku nie ma.
Konkrety:
– karta zintegrowana Realtek AC'97 zainstalowana poprawnie – nie ma komunikatow o bledach itd.
– mam mozliwosc zmiany glosnosci: Wave, Syntezator SW i Odtwarzacz CD
– brak pozostalych opcji z wlaczeniem regulacji glosnosci glosnikow itp.
Niby ac'97 jest zainstalowane ale nie ma wszystkich opcji – co moze byc???
POMOCY!!!
Moze ktos pomoze. Znajomy ma laptopa i cos namieszal i teraz dzwieku nie ma.
Konkrety:
– karta zintegrowana Realtek AC'97 zainstalowana poprawnie – nie ma komunikatow o bledach itd.
– mam mozliwosc zmiany glosnosci: Wave, Syntezator SW i Odtwarzacz CD
– brak pozostalych opcji z wlaczeniem regulacji glosnosci glosnikow itp.
Niby ac'97 jest zainstalowane ale nie ma wszystkich opcji – co moze byc???
POMOCY!!!
Odpowiedzi: 3
Z uruchom komenda chkdsk /f i sfc /scannow sprawdzi błędy i pliki,włóź płyte z XP do napędu.
Po chkdsk i sfc spacja.
Później jak nic powtórnie usun wszystko co dzwięk i ponownie zainstaluj.Zrób tak.
Najlepiej usuń aplikacje karty i przechodzisz do menadzera urządzeń i odinstaluj wszystko co dzwięk ma być pusto,restart lapa i zainstaluj wszystko ponownie.
W biosie nic chyba nie robiłeś jak tak to sprawdz i włącz co trzeba odnośnie karty muzycznej.
Po chkdsk i sfc spacja.
Później jak nic powtórnie usun wszystko co dzwięk i ponownie zainstaluj.Zrób tak.
Najlepiej usuń aplikacje karty i przechodzisz do menadzera urządzeń i odinstaluj wszystko co dzwięk ma być pusto,restart lapa i zainstaluj wszystko ponownie.
W biosie nic chyba nie robiłeś jak tak to sprawdz i włącz co trzeba odnośnie karty muzycznej.
...przeinstalowalem stery i wciaz lipa.
Nie mam wciaz mozliwosci umieszczenia ikony glosnosci na pasku zadan poniewaz nie ta cala sekcja nie jest aktywna (m.in. rowniez nieaktywna jest w tej zakladce opcja regulacji sily glosnikow) – jest widoczna ale nie aktywna. Wydaje mi sie ze jesli jakos ta sekcje bym zaktywowal to by ruszylo wszystko, ale coz.
Nie mam wciaz mozliwosci umieszczenia ikony glosnosci na pasku zadan poniewaz nie ta cala sekcja nie jest aktywna (m.in. rowniez nieaktywna jest w tej zakladce opcja regulacji sily glosnikow) – jest widoczna ale nie aktywna. Wydaje mi sie ze jesli jakos ta sekcje bym zaktywowal to by ruszylo wszystko, ale coz.
Panel sterowania i ikona dzwięki i urządzenia,sekcja głóśność i zaptasz umieść ikone na pasku zadań sprawdz takźe tu ustawienia.
Zastartuj z ikony dzwięku przy zegarze i zrób ustawienia włącz wszystko ustaw głośność,przejrzyj opcje i właściwości i włącz co trzeba.
Wejdz w aplikacje karty i zrób ustawienia.
Jak nic odinstaluj aplikacje i stery karty muzycznej,restart lapa i weź płyte CD do lapa i zainstaluj karte ponownie i ustaw wszystko.
Zastartuj z ikony dzwięku przy zegarze i zrób ustawienia włącz wszystko ustaw głośność,przejrzyj opcje i właściwości i włącz co trzeba.
Wejdz w aplikacje karty i zrób ustawienia.
Jak nic odinstaluj aplikacje i stery karty muzycznej,restart lapa i weź płyte CD do lapa i zainstaluj karte ponownie i ustaw wszystko.
Strona 1 / 1