Problem z działaniem WinXP po niesprawnej instalacji.

Mówię od razu, iź przeglądałem posty związane z instalacją WinXP i odp. nie znalazłem.

Mój problem wygląda następująco:
Pod koniec (koło 15 minut do zakończenia) instalacji WinXP wyrzucił mi informacje, iź urządzenie COM+ nie moźe byc zainstalowane. Nie było innej opcji, jak tylko potwierdzenie poprzez OK. Po za tym wszystko przebiegało poprawnie. Po uruchemieniu systemu wszystko działa w porządku, ale w pewnym momencie wyskakuje okienko:
"Trwa zamykanie systemu. Zamknięcie zostało zainicjonowane przez ZARZĄDZANIE NTSYSTEM. Usługa zdalne wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie zamknięta."
W tym momencie mam 60sek na pozamykanie aplikacji, a następnie restart. Okienko to wyskakuje w róźnych momentach. Nie zauwaźyłem jakiejś charakterystycznej sytuacji, kiedy się pojawia. Nie jest to powiązane np. z otwieraniem programu. Raz da mi popracować 15 minut, a natępnym razem nawet minuty nie podziałam.
Rok temu instalowałem juź XP na tym komputerze, działał przez okrągły rok bez problemów. Żadnego nowego sprzętu nie dokręcałem.
Aktualizowałem równieź system i teź wyrzucał mi błąd urządzenia COM+.
Czy w ogóle ten błąd w trakcie instalacji ma coś wspólnego z tak niestabilnym działaniem systemu? O co w tym chodzi?

Dzięki za wsparcie.

Odpowiedzi: 1

Komp zaraził się blasterem, przeczytaj to http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9601

Temat zamykam bo to samo zapytanie pojawiło się juź chyba 1000–czny raz.
SLAY3R
Dodano
02.01.2004 22:08:20
Anonymous
Dodano:
02.01.2004 22:03:31
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1