problem z dyskiem

mam dysk WDcaviar 200gb dzielony na 2 partycje – jedna 90 druga 87, i z ta 2 mam problem. Kiedy mam na tej artycji jakis plik exe–na glownym dysku uruchamia sie normalnie, jesli przeniose go do jakiegos folderu a potem z powrotem na dysk G to juz tego programu nie otworze(obojeteni czy to program czy mp3 czy jakikolwiek inny film)–pokazuje sie tylko okno ostrzezenia–system windows nie moze uzyskac dostepu do okreslonego urzadzenia,sciezki lub pliku, mozesz nie miec odpowiednich uprawnien aby uzyska dostep do elementu. O co chodzi? Mam win xp prof–bez sp, wpis w rejestrze enablebiglba, mozna to jakos obejsc?
jak utworze folder na tej partycji i cos do niego przeniose to tez nie da rady otworzyc

Odpowiedzi: 2

wczoraj bylem u kumpla–jak podlaczylismy ten dysk w dosie polecial sam chkdsk i przez wszystkie pliki 2 razy–narawial wpis w indexie czy jakos tak–trwalo to jakies 40 minut–myslalem ze cos sie skopie ale wszystko bylo oka–tylko teraz jak przenosze o katalogach to taka szopka
kameleon2
Dodano
13.12.2004 20:29:51
Wygląda, źe jest jakiś problem z partycjami jako takimi – moźe warto chkdsk i to z konsoli, a nie z wiersza polecenia, uruchomić.
Sprawdź teź w logach – podgląd zdarzeń czy i jakie informacje o błedach występują.
Rebe
Dodano
13.12.2004 20:20:08
kameleon2
Dodano:
13.12.2004 20:12:47
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1