Problem z dyskiem
Mam winxp pro dysk maxtora 6Y060L0 60 gb i czasami pracujac na kompie wyskakuje mi niebieski ekran ze costam zrzucanie pamieci fizycznej nigdy nie zdaze preczytac do konca bo zaraz mi sie komp resetuje i wtedy wlasnie pojawia sie problem ... w biosie gdy wykrywa mi automatycznie dysk widze jakies szlaczki typu AR43vm0 oaztor"6[O6ONO""""""""""""""""""""""
i potem gdy kce ladowac system komp stoi w miejscu...
musze wylaczyc komp na kilka minut z pradu i wtedy szystko wraca do normy czy ktos moze mi pomoc zeby takie cos sie nie zdazalo wiecej ???
i potem gdy kce ladowac system komp stoi w miejscu...
musze wylaczyc komp na kilka minut z pradu i wtedy szystko wraca do normy czy ktos moze mi pomoc zeby takie cos sie nie zdazalo wiecej ???
Odpowiedzi: 10
hmm zmienilem tasme od dysku i jak narazie mam 0 bledow chodzi to juz 2 dni zobaczymy dalej
ostatnio znowu mie sie pojawil niebieski ekranik i byl tam wyszczegulnioy plik win32k.sys wie moze ktos do czego on jest potzrebny ja wiem tyle ze to plik systemowy :)
Sprawdź czy winą nie jest przegrzewanie się dysku twardego – połóź go luzem, jakiś cooler skombinuj, potestuj. Ja miałem podobny problem z Barracuda III ktora mi sie cholernie grzała i powodowała zwis w moim niezbyt dobrze chłodzonym kompie –zrzut pamieci i restart. Po restarcie krzaczki równieź się pojawiały
pozdrawiam
pozdrawiam
ecs k7s5a bios z kwietnia 2002
ecs k7s5a bios z kwietnia 2002
Steve0 jaką masz płyte główna ?
[bład] Sterownik wykrył błąd kontrolera na DeviceHarddisk0D. [disk]
i jescze
[bład] Na DeviceIdeIdePort0 został wykryty błąd parzystości. [atapi]
takie cos znalazlem nie wiem czy to to
i jescze
i jescze
i jescze
i jescze
i jescze
odwiedz sobie plik dziennika w windows XP i zobacz z czym On ma problemy ale najprawdopodobniej masz jakis konflikt sprzetowy... z zasobami plyty glownej skoro po resecie systemu pozostaje Ci "echo" konfliktu w postaci krzaczkow na ID sprzetu...
Strona 1 / 1