problem z dyskiem
Mam taki problem. Kupliem dysk 80gb. Kumpel podzieli go na partycje 10gb i 70gb. Podlaczylem go i chcialem zainstalowac XP Pro. Wszystko jest ok. LAduje pliki ale po ponownym uruchomieniu pisze Blad ladowania systemu operacyjnego. I nie mam pojecia co to moze byc. Co o tym myslicie??
Odpowiedzi: 7
Czytam co koledzy pisza. plyta obsluguje taki dysk, parycje zostaly dobrze podzielone. Musze wymienic kabel (tasma)
nie sluchasz kolegów, mowa o tym ze masz za stare mobo aby obsluzylo dysk 80 GB a ty sie chwalisz ze miales juz 6GB.
podaj model plyty glownej albo chipa z plyty glownej co znasz np 440 BX – abit be6 II
podaj model plyty glownej albo chipa z plyty glownej co znasz np 440 BX – abit be6 II
hehe mialem wczesniej 6 gb i jakos mi dzialal XP nawet z sp2
wes otworz kompa i na plycie powinien byc napisasy taki symbol. najczesciej jest to miedzy PCI :) u mnie np. pisze KT4AV
U Ciebie powinno być coś podobnego :)
Moim zdaniem troche za stary komp do takiego dysku i do Win XP :? ale to tylko moje zdanie :)
U Ciebie powinno być coś podobnego :)
Moim zdaniem troche za stary komp do takiego dysku i do Win XP :? ale to tylko moje zdanie :)
Tylko z ostroźności spytam – BIOS to ten dysk widzi w całości ( 80GB) ?
Jeźeli tak to kolejne pytanie:
A ten podział to nie bł dokonany jakim fdiskiem z w98/ME ?
Bo cos mi tak wygląda, źe skopane partycje zostały.
Przy ząłoźeniu, źe płyta obsługuje 80GB.
Podepnij dysk jako drugi, odpal system ze "starego" w zarządzaniu dyskami zdejmij partycje z tego duźego i albo załóź je tamźe – wraz ze sformatoewaniem, albo taki "surowy" dysk zostaw.
Potem przepnij go i postaw na nim system – instalator sforamtuje partycje wg Twojego uznania.
Jeźeli tak to kolejne pytanie:
A ten podział to nie bł dokonany jakim fdiskiem z w98/ME ?
Bo cos mi tak wygląda, źe skopane partycje zostały.
Przy ząłoźeniu, źe płyta obsługuje 80GB.
Podepnij dysk jako drugi, odpal system ze "starego" w zarządzaniu dyskami zdejmij partycje z tego duźego i albo załóź je tamźe – wraz ze sformatoewaniem, albo taki "surowy" dysk zostaw.
Potem przepnij go i postaw na nim system – instalator sforamtuje partycje wg Twojego uznania.
Jaka plyta to nie wiem. Procesor Intel Celeron 400Mhz ramu mam 196 grafa to chyba Nvidia ale wiecej nie wiem. To nie jest super extra komp. Ale dysk chcialem znienic. bo mialem 2 po 6gb jeden sie skopal i siedze na 6gb.
config kompa to jest to co inaczej masz w kompie :D 8) jaka plyta? procek? ram? grafa? itd :wink:
Strona 1 / 1