Problem z dyskiem!!!
Siemka. mam problem z dyskiem a konkretnie.włączał komputer...komp chodzi i zaraz jest taki dziwnycichy dzwięk z dysku jeden dwa albo trzy takie sygnały i sie komputer wtedy zawiesza.co sie dzieje??teraz dysk leźy "do góry nogami" i jakos działa i sie nie zawiesza ale tak nie moze byc.proszę o odpowiedz co sie dzieje.pozdro
Odpowiedzi: 5
Sprawdz go na innej tasmie 80 zylowej, jesli w normalnej, odwroconej i wszystkich innych pozycjach bedzie OK, to znaczy ze wina tasmy. Jesli nie to cos z dyskiem sie dzieje...
to jest raczej taki bardziej metaliczny chrobot.
czyli mam tylko zobaczyc czy bedzie chodził z inną taśmą??
czyli mam tylko zobaczyc czy bedzie chodził z inną taśmą??
Seeker mowi o tasmie IDE ze zgieta lub nadlamana, sprawdz inna jak bedzie to wygladac z dyskiem w normalnej pozycji...
Jakie to sygnaly, pikniecia, czy raczej jakis metaliczny chrobot lub cos innego.IMO moze z glowica dysku cos nie tak i po odwroceniu jest mniej obciazona i wszystko pracuje poprawnie...
jest taki dziwnycichy dzwięk z dysku jeden dwa albo trzy takie sygnały
Jakie to sygnaly, pikniecia, czy raczej jakis metaliczny chrobot lub cos innego.IMO moze z glowica dysku cos nie tak i po odwroceniu jest mniej obciazona i wszystko pracuje poprawnie...
nie rozumiem.mozna jasniej??
Jak dysk leźy "do góry nogami" znaczy się uginana/przekręcana/zginana była taśma IDE – wymień ją IMO ma przerwę
Strona 1 / 1