Problem z dyskiem

Otoz od dluzszego czasu mam problem z dyskiem ;/ Posiadam dysk WD 10 gb i win98se i od dluszego czasu system sie zwiesza po pewnym czasie (roznie 10 czasami 15 min) przy probie wlaczenia scandiska po przejsciu na ok 70% zawiesza sie wszystko i pali czerwona lampka od dysku , probowalem tez zrobic scandiska w trybie msdos lecz tez bez zmian , zwalnialem miejsce z dysku usowajac zbedne rzeczy , w msconfigu wylaczalem zbedne programy i nadal to samo , mam pytanie czy jest mozliwosc sprawdzenia czy dysk zawiera bledy w jakis inny sposob ? mam duzo waznych danych , wiec gdy bede wiedzial na 100% ze to dysk siadl to kupie nowy , reszta pcta to abit be6 pIII 700mhz 256 mb ram , dzisiaj przeczyscilem caly komp rozkladajac na czesci pierwsze , zmienialem kable ide do podlaczenia i pod hpt66 i na zwyklym i nadal to samo , jakies sugestie ?

Odpowiedzi: 2

pozniej sproboje podpiac do innego, grzac raczej to nie bo odrazu po wlaczeniu zeby sie wieszal jak sie scandiska robi... musze sie wsluchac jak sie zatnie to bede wiedzial dokladniej ale z tego co pamietam to nawet jak juz sie zwiesi to co jakis czas delikatnie pyrknie
Przemeksik
Dodano
07.01.2006 15:41:06
Jeśli masz moźliwość to podepnij dysk do innego kompa i tam sprawdź czy wszystko oki.
A przyczyna zwieszek moźe być teź inna... Moźe komp Ci się za bardzo grzeje...
aachi
Dodano
07.01.2006 15:35:58
Przemeksik
Dodano:
07.01.2006 15:20:15
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1