Problem z dyskiem

Witam, Niedawno wymienilem caly sprzet, zostal tylko dysk twardy. Dodam, ze byl on transportowany kurierem z mojego domu rodzinnego do mnie, wiec moglo sie cos uszkodzic. Wykonalem instalacje Windowsa XP Prof na mojej starej kopii tego systemu i dysk działał bardzo wolno. Postanowilem, ze wykonam calowity format i tak tez zrobilem. Niestety to nie pomoglo, nadal wszelkie operacje wymagajace zapisu, czy odczytu z dysku dzialaja bardzo wolno. Nie wiem co zrobic... ;( [url=http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-g33m-s2.html]plyta[/url] procek: core 2 duo E4300 dysk: samsung 160GB SATAII

Odpowiedzi: 8

to jakis przypadek musial byc. sprawdzilem na pliku 300MB i na zoltym kablu skopiowanie tego pliku zajelo 10 sekund mniej.
yaray0
Dodano
28.06.2007 01:56:49
A może to były żółte ?? Tylko się zwęgliły.....:mryellow:
AdasB
Dodano
28.06.2007 00:34:56
Nie wnikałem w tak zawiłe sprawy jak "miernik":mryellow: wyznacznikiem był dla mnie "żółty kabel - nie działa" ... "czerwony" kabel - działa. I to nie jest odosobniony przypadek..Sprawa dziwna, ale z życia wzięta.. jeśli jest ktoś chętny mam jeszcze "żółte padła" na stanie, mogę podesłać do laboratorium ;)
AdasB
Dodano
27.06.2007 16:39:10
  • Anathema 27.06.2007 23:42:43

[quote=AdasB]"żółty kabel - nie działa" ... "czerwony" kabel - działa. I to nie jest odosobniony przypadek..Sprawa dziwna, ale z życia wzięta.[/quote] A co z moimi czarnymi?? Bo jak mają być tak liche jak żółte, to może rzeczywiście w czerowne się zaopatrzę :mryellow:

Czy ktoś dał sobie czas i posprawdzał te taśmy (i żólte i czerwone , dla porównania),miernikiem/ohmomierzem choćby? Bo żeby ino kolor był miernikiem prawidłowego działania taśmy , to cuś mi się wierzyć za bardzo nie chce.:-k #-o
Seeker
Dodano
27.06.2007 15:06:48
Kurna, superman jeden - w UV widzi . Poważniej zaś - kiedy przyczytałem o tych kolorach to zdębiałem i to dość mocno ( prawie jak przy "specjalnych" tasmach dla ATA 133 ).
Rebe
Dodano
27.06.2007 09:52:10
Bo co żółte taśmy moim zdaniem są bardzo wadliwe. był taki okres że całą stertę żółtych taśm dostarczanych do płyt musiałem zezłomować bo była trafiona seria, (albo windy nie mogłeś zainstalować albo dysków nie wykrywało) wiec teraz już z przyzwyczajenia wymieniem na czerwone. Poza tym do dziś się jeszcze trafiają żółte taśmy (zwłaszcza dostarczone od gigabyte) które są walnięte. Może to i zabawna historyjka ale gdy wysłałem pakiet "żółtych" uszkodzonych taśmy ...dystrybutor (tu wypikuje nazwę hurtownika :D) odesłał paczkę czerwonych. Felerna seria płyt gdzie większość taśm miała jakieś problemy to Gigabyte GA-M55Plus.. wiec i może u Ciebie się trafiło. A jak nie kolor taśmy jest przyczyną :mryellow: (bo rozumiem ze wejścia SATA sprawdziłeś i wtyczki zasilające też) to może zapuść HDD Regeneratora i zobacz co wyświetli.
AdasB
Dodano
27.06.2007 07:35:51
to samo. kolor jest zolty, choc nie wiem co to oznacza...
yaray0
Dodano
26.06.2007 20:21:36
Zobacz na innej taśmie SATAII jaki kolor taśmy jest ? żółty czy czerwony.?
AdasB
Dodano
26.06.2007 19:03:36
  • Anathema 27.06.2007 00:20:43

[quote=AdasB] jaki kolor taśmy jest ? żółty czy czerwony.?[/quote] Nie rozumiem?! A ja z kolei mam czarne, więc co to oznacza? ;-)

• Rebe 27.06.2007 09:08:20

[quote=Anathema] Nie rozumiem?! A ja z kolei mam czarne, więc co to oznacza? ;-)[/quote] Że gdy na nie patrzysz ... czarno widzisz.

• Anathema 27.06.2007 09:44:45

[quote=Rebe][quote=Anathema] Nie rozumiem?! A ja z kolei mam czarne, więc co to oznacza? ;-)[/quote] Że gdy na nie patrzysz ... czarno widzisz. [/quote] No teraz to nie jestem taki pewien czy one czorne, bo w ultrafiolecie jakoś tak się błyszczą ;-)

yaray0
Dodano:
26.06.2007 15:58:24
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1