PROBLEM Z DYSKIEM
Witam, mam problem z twardym dyskiem otoz kupilem nowy dysk 80 GB do tej pory bylo wszystko ok byl zainstalowany system i 2 partycje ale kiedy sformatowalem a probowalem fdiskiem usunac partycje to si enie dalo i sa widoczne teraz w windowsie na nim 3 partycje a powinny byc 2. Dziwna jest ta jedna partycja niewiadomo skad sie wziela o systemie plikow RAW nic nie zajmuje miejsca nic nie mozna z nia zrobic ani sformatowac ani usunac i w dosie i windowsie. Po za tym 2 pierwsze partycje sa w porzadku tak jak powinny byc. Probowalem programu partition magic 8.0 i tez niepomaga, wystepuje tam dysk jako "partition error" BADMBR i nie chce sformatowac bo wyskakuje jakis error #104 niby zle parametry pewnie przez ta partycje. Fdisk tez nic nie robi poniewaz kiedy chce usunac partycje w fdisku wybieram obojetnie jaka opcje np. zeby usunac partycje to wyswietla tylko komunikat "biezacy dysk twardy 1" i juz nic dalej nie idzie trzeba restarta robic, niemam pojecia co mam z tym zrobic jak doprowadzic ten dysk do porzadku, pomozcie cos na ten temat z gory dzieki.....Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Poczytaj , proszę, w archiwum pod hasłem RAW – znajdziesz tam propozycje rozwiązania problemu.
Strona 1 / 1