Problem z dyskiem zewnętrznym USB
Odpowiedzi: 4
-
[quote=wojtt]Dzieje sie to przy wszystkich urządzeniach USB czy tylko przy tym dysku? Próbowałeś zmienić sterowniki do USB?[/quote] Na kompie sa tez starsze porty USB i na wszystkich portach dziala drukarka, pendrive. Problem jest tylko i wylacznie z tym dyskiem. Probowalem w menedzerze urzadzen zmieniac sterowniki do USB ale windows na sile laduje te ktore sobie zainstalowal podczas instalacji systemu ( "Via 5 lub nowsze" to dokladnie instaluje). Nie mam podejrzen co do samej instalki Xp bo dokladnie taka sama funkcjonuje na innym kompie i tam dysk zewnetrzny dziala normalnie. Dokladnie problem wyglada tak, ze w momencie podpiecia dysku do USB windows wykrywa nowe urzadzenie USB Device ale nie wie co to za urzadzenie i zada sterownikow........ ja juz zglupialem w tym temacie dlatego prosze o pomoc. Jeszcze uwaga. Gdy podpinalem dysk do starszych portow (zintegrowanych z plyta via 266B) windows mnie informowal, ze to urzadzenie moze dzialac szybciej jesli podlacze je do portow USB High Speed czyli 2.0, ktore dokupilem oddzielnie. Ale i w tej sytuacji samego dysku nie widzial i pytal o sterowniki.