Problem z dyskiem USB!
Witam bardzo serdecznie.
Na samym początku chciałbym przeprosić administratorów i moderatorów jeśli ten post jest w nieodpowiednim dziale, ale kompletnie nie wiedziałem w jakim dziale mam zamieścić ten post.
Mam taki problem iż:
Dosyć dawno kupiłem dysk przenośny
[b]" Apollo Pro UX
DESKTOP USB HARD DRIVE
Model # Pro UX-750EA" - Imation[/b]
Pewnego dnia straciłem na nim dane, tzn nazwy folderów pozmieniały mi się na jakieś chińskie znaki
[b]http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=164002[/b]
Zrobiłem tak jak koledzy mi kazali, dane odzyskałem przeniosłem na inny dysk, ale...
No właśnie jest jedno wielkie ale...
Po wszystkich czynnościach odzyskiwania danych, sformatowałem ten właśnie dysk i od tego momentu nastąpiły problemy.
Mianowicie, gdy włączę dysk, jest się wczytuję mogę na niego wejść skopiować cokolwiek na szybko i sam się wyłącza.
Dysk działa bo guziki do załączania tego dysku świecą. Wchodzę na Mój komputer chcę coś na niego wrzucić albo skopiować i wyskakuje mi okno "Odmowa dostępu" Jakiś kolejny błąd. Sformatowałem go jeszcze kilka razy z myślą o tym, że to może pomóc, ale niestety.
Szukałem na internecie - lipa
Niestety nie mam żadnych pomysłów co by mogło być z nim nie tak.
Sądzę że mogą być to pliki wsadowe, czy pliki główne nie wiem jak to się nazywa.
Nie potrafię znaleźć tych plików na internecie.
Bardzo proszę o pomoc. Czy da się z tym dyskiem coś jeszcze zrobić czy tylko wyrzucić. Jeśli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje na temat dysku albo tego co robiłem z tym dyskiem, jak odzyskiwałem dane, albo coś to bardzo proszę o kontakt.
Chciałbym dodać iż próbowałem odzyskać uszkodzone sektory, programami takimi jak Victoria, HDD Regenerator, HDTune, ale niestety program działa do momentu aż dysk samoistnie się wyłącza.
W momencie jak się wyłączy a próbuję coś na niego wrzucić pisze takie coś :
"System Windows,Opóźniony zapis niepowiódł sie"
Bardzo proszę o pomoc, gdyż nie jest mnie stać na informatyków którzy ściągną kupę pieniędzy za ten dysk.
Odpowiedzi: 3
Ciesz się, że nie ma punktacji, bo byś mi przyznał plusa... z ujemnej wartości własnej :]
Ale skoro już, to ok. Miło, że jeszcze na coś się tu przydajemy.
[quote=jimfox]wyskakuje mi okno "Odmowa dostępu"[/quote]
Właśnie to ma wspólnego.
[quote=jimfox]Sformatowałem go jeszcze kilka razy z myślą o tym, że to może pomóc[/quote]
A niby na jakiej zasadzie ? I niby komu ?
[quote=jimfox]Sądzę że mogą być to pliki wsadowe, czy pliki główne[/quote]
Dla wyjaśnienia: wklep w Googlarkę "pliki wsadowe" to będziesz wiedział co to jest natomiast ja sam nie wiem co to "pliki główne" i nie wiem co masz na myśli. Jeżeli pliki systemowe (też możesz nich poczytać) to nie mają one w tym wypadku nic do rzeczy.
[quote=jimfox]Czy da się z tym dyskiem coś jeszcze zrobić czy tylko wyrzucić.[/quote]IMO coś się da zrobić, ale zamiast wyrzucać podeślij mi go jako prezent to się ucieszę :lol: Adres mogę podać na priv.
A tak poważnie to zastosuj się do posta [b]XanTyp[/b]`a, poczytaj, pokombinuj , a powinno być wszystko OK. Poza tym możesz jeszcze powywalać wszystkie sterowniki do USB spod Menadżera urządzeń i zrestartować kompa. Pomóc nie powinno, ale .....
[quote=jimfox] Chciałbym dodać iż próbowałem odzyskać uszkodzone sektory[/quote]
Nic nie pisałeś, że dysk ma uszkodzone sektory. Skąd ten pomysł ? Na początek podmień kabel USB (!!!) i podłącz do innego portu bo coś nie tak z portem też może być przyczyną (aczkolwiek stawiam na uprawnienia).
poczytaj o przejmowaniu uprawnień dla XP.
-
[quote=XanTyp]poczytaj o przejmowaniu uprawnień dla XP.[/quote] Ale co to ma wspólnego z działaniem dysku, jeśli na komputerze nic nie było zmieniane, sformatowałem dysk i od tego czasu dysk przenośny działa tak jak mu się chce?
-
[quote=XanTyp]poczytaj o przejmowaniu uprawnień dla XP.[/quote] Okey! Panowie jesteście WIELCY! Dziękuję bardzo. Wszystko działa. Szkoda że nie można tu przyznawać jakiś punktów za pomoc. Temat można zamknąć.
Strona 1 / 1