problem z dyskiem przenosnym pod 1394
Witam mam 3,5' dysk pod USB i 1394 jednoczesnie. Działał mi zawsze i pod USB i 1394 ale wczoraj chciałem go odpalic po ok miesiącu jak go nie uzywałem, wystartował ale windows Xp proffesional go nie wykrył wogóle, lecz jesli podłacze go poprzez kabel usb wszystko chodzi ok. Stało mi sie tak od niedawna. Przyznam iz ostatnio kombinowałem sporo z siecia oraz z 1394 poniewaz chciałem podłaczyc bezposrednio ze soba dwa kompy, ale teraz mi działa to 1394. Aktualnie połączenie 1394 ma status "połączony", lecz po wybraniu opcji napraw połączenie wyskakuje mi komuniakat iź nie moze naprawić poniewaź:
Protokół TCP/IP nie jest włączony dla tego połącznie, a ja nie wiem jak to włączyć.
MOze ktos wie w czym jest problem. Prosze o pomoc.
Jaro850T5
Protokół TCP/IP nie jest włączony dla tego połącznie, a ja nie wiem jak to włączyć.
MOze ktos wie w czym jest problem. Prosze o pomoc.
Jaro850T5
Odpowiedzi: 10
jaro850T5:a co skasowanie tych wartosci pomoźe??
Jaro
W tych kluczach , a właściwie podkluczach (Upperfilters i LowerFilters) znajdują się wpisy sterowników filtrów napędów .
I kaźdy z wyszczególnionych sterowników, musi znaleźć odzwierciedlenie w gałęzi "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServices" w postaci klucza o takiej samej nazwie.
W obrębie klucza powinna się znajdować wartość "Start" z rzypisaną cyfrą od 0 do3 .
Prócz tego musi istnieć wartość "ImageOath" podająca ścieźkę do pliku sterownika , który musi się znajdować w katalogu wyszczególnionym przez wartość "ImagePath"
Jeśli któryś z tych warunków nie jest spełniony ( z róznych względów) to ......nie ma napędów ( ich ikon) , są one niewidoczne.
Ufff....
:wink:
Sprawdzałem na kilku przewodach i nadal go nie wykrywa w windowsie. Dysku nie przenosiłem nigdzie, i własnie dziwi mnie ze nagle przestało go wykrywac(zas pod usb działa bez problemu) Seeker a co skasowanie tych wartosci pomoźe??
Jaro
Jaro
Co mam napisać? wygląda na to źe, ... źle szukałeś IMO :roll:
Seeker u mnie pod tym kluczem w rejestrze nie mam wogóle tych wartości o których pisałeś wiec nie moge ich usunąć. Co robić dalej? dzieki
Jarek
Jarek
Zrób kopię rejestru (w razie czego) , następnie
usun wartości Upperfilters i Lowerfilters z klucza
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMcurrentcontrolsetcontro lclass{4d36E965–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}
I zrestartuj komputer
usun wartości Upperfilters i Lowerfilters z klucza
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMcurrentcontrolsetcontro lclass{4d36E965–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}
I zrestartuj komputer
witam, usunąłem urzadzenie 1394 w menadzeźe urzadzen, po restarcie samo sie zainstalowało, ale nadal nie działa mój dysk. Hmm tak sie zastanawiam ale chyba pójde z tym dyskiem i kablem do mojego kumpla bo on ma 1394 bo moze mój przewód sie zagoł czy jakos tak i przestał juz działac. Sam nie wiem co mam robic.
Pozdrawiam
Jarek
Pozdrawiam
Jarek
@jaro850T5
Spróbój się zastosować do rady Rebego w tym temacie dot klucza w rejestrze http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=24467&highlight=dysk
Spróbój się zastosować do rady Rebego w tym temacie dot klucza w rejestrze http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=24467&highlight=dysk
Odinstaluj Firewire w menagerze urządzeń,zrestartuj,powinno wrócić do ustawień domyślnych.
Witam, zgodnie z rada wyłączyłem połączenie 1394 w połączeniach siecowych ale nadal dysk pod WF nie chodzi, nie wiem co jeszcze mogło sie przestawic pod windowsem ze mi teraz go nie wykrywa, ostatnio chodziło dobrze. Prosze o pomoc!!!
Jaro850t5
Jaro850t5
Po mojemu, źeby podłączyć dysk zewnętrzny pod FireWire, trzeba wyłączyć to połączenie sieciowe.
Strona 1 / 1