Problem z Dyskiem HDD :–/

Witam !
Potrzebuje speca od hdd, mianowicie mam dysk Maxtor 80Gb ATA/133HDD, dysk dzialał bez problemu aź do dziś ! odłączyłem dysk poszedłem do kumpla po kilka rzeczy, zgrał je odpalił jeszcze u siebie z mojego dysku wszystko bylo ok, wróciłem do domu podłączyłem dysk, a on dziwnie stuka i nie widzi go w ogóle w windowsie :(
Niech mi ktoś pomoze co z tym zrobić czy da się to jakoś naprawić czy sprzedać jako uszkodzony :|

I Jeśli ktoś jest w stanie mniej wiecej mi powiedzieć ile jest wart komputer AMD Duron 800Mhz, Płyta Główna K7VZA, 512RAM, SoundBlaster 16, DYSK 20GB Samsung'a !~
Bez monitora!

Odpowiedzi: 4

Skoro widać w BIOSI'e to polecam zdjać wszystkie partycje i wszystko od nowa. Niewiem czy to cos pomoze ale co tam zaryzykowac mozna. A stuka to sam niewiem. Moze ktos na nim usiadl albo "nie delikatnie" gdzies polorzyl.
Ukey
Dodano
24.06.2005 23:35:17
Albo przy prznoszeniu uległ uszkodzeniu,elektrostatyka,uderzenie.

Albo elektronika,wpinany lub wypinany gdy komp pracował.

Sprawdź jeszcze raz go u kumpla.

Dysk na zworce ustaw na Master lub CS.

Serwis lub nowy.

Ten zestaw co podałeś cena max 300 do 400 zł w całości.
JNJN
Dodano
24.06.2005 17:12:55
Sorry SeeKeer gdybym wiedział ze takie info będzie potrzebne to oczywiscie bym napisał ...

U kumpla podłączałem bez zworki, u siebie zworke włozylem tak jak była u mnie ona jest na Cap Limit zawsze tak miałem i tak działał, podłaczyłem pod tą samą taśme co wczesniej i docisnąłem odpowiednio, dysk widać w BIOS'ie, aha dysk teź podłączałem pod inną taśme i nic to nie dało :( dziwny stukot słychac tylko i nic się nie da zrobić.
maly126
Dodano
23.06.2005 21:33:04
maly126 , o zworkach pamiętałeś by przestawić, o taśmach by docisnąc na MoBo – przy majstrowaniu w środku mogła się wysunąć lekko.
BIOS widzy dysk ? U kumpla podłączałeś go jako co? slave , master ?
To wszystko powinieneś podać w swoim postcie , a nie bym teraz pytał , a Ty za chwile odpowiesz źe tak wszystko sprawdziłem.

Co do ceny tego kompa co podałeś – IMO więcej dostaniesz jak pojedyńczo RAM ,Dysk itd sprzedaź – na allegro masz przegląd za ile
Seeker
Dodano
23.06.2005 21:25:01
maly126
Dodano:
23.06.2005 21:15:26
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1