Problem z dyskiem , dziwne chrobotanie...

Witam
Wczoraj wieczorem podczas pracy kompa zacząłem słyszeć cichutkie chrobotanie z kompa...wszystko chodziło normalnie więc pomyślałem źe narazie nic nie będę robił.Dzisiaj w południe włączyłem kompa, wszystko było ok, ale po jakiejś godzinie komp znów zaczął wydawać chrobotanie , spowolnił swoje działanie tak źe praktycznie nic nie moźna była zrobić, coś jakby się zawiesił...Zresetowałem go , windows zaczął się uruchamiać chyba z 5 minut a i tak się nie uruchomił tylko sam zresetował i tak kilka razy. Zdjąłem obudowę i wyczułem źe dźwięki dochodzą z dysku twardego. Wymontowałem go i wpiąłem do komputera brata jako drugi dysk. Zacząłem przeglądać zawartość , jedna partycja chodziła szybko i dobrze, przy przeglądaniu drugiej zaczęło się chrobotanie i spowolnienie pracy, zacinanie. Jednak po jakimś czasie obie partycje dało się przeglądać szybko i bez problemów. Teraz znów włoźyłem dysk do mojego kompa , narazie siedzę juź 2 godziny i wszystko jest ok i cicho...
Dysk to WDC WD800BB–00DKA0

Proszę napiszcie czy to juź koniec dysku czy jakieś przejsciowe problemy

Odpowiedzi: 4

nie czekaj tylko zgrywaj dane ,ja czekałem i straciłem 150GB (trudy 10–letniej pracy)a teź na poczatku cos tylko "chrobotało" jesli twardy jest na gwarancji zrób to jak naszybciej i zanieś do serwisu
mój 200Gb baracuda właśnie tam przebywa :cry:
Xior
Dodano
24.03.2006 13:19:32
Moźe nie będzie trzeba kupywać nowego dysku! Jeśli spraqwdzisz programami do diagnostyki , bo pewno masz bad sektory, to bedzie to szło jakoś jeszcze naprawić. Napisz jaki masz duźy dysk.Bo te pady zaś róźnymi progrmami będzie mógł ominąć. Pozdro.
Nicolahenko
Dodano
23.03.2006 08:57:59
Mój ostatni dysk (2 lata wówczas) miał podobne objawy, po kilku tyg padł. Zapewne konieczny będzie nowy dysk, bo to nie są objawy przejściowe. :?
Ale sprawdź go jescze...
Aryam
Dodano
23.03.2006 08:17:21
Nie czekaj, tylko zgrywaj dane. Potem ze strony producenta śćiągnij program diagnostyczny i sprawdź dysk. Moźesz teź uźyć HDDregenerator. Prawdopodobnie dysk juź pada.
Ucho
Dodano
22.03.2006 23:01:51
dr_Franekstein
Dodano:
22.03.2006 21:03:43
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1