Problem z dyskiem a raczej windowsem albo oprogramowaniem

Problem mam wielki problem :dysk cały czas pracuje prawdopodobie jakas usluga go cały czas wykozystuje i gdy cokolwiek włanczam dysk mieli nie mam pojeciua co to jest powyłanczałem juz wszystkie programy i dalej to samo!
Prawdopodobnie ładuje to sie razem z windowsem bo czekam az windows zaladuje chyba z 5 min

Celeron 3gh 512ram biostar 80gb WindowsXP + SP2 + Panda 2006 titanium

norton utility tez nie wykryl zadnego bledu, choc przed diagnostka dysku wywalil komunikat
The operating system,or another process currently has exclusive access to this drive,or some of its file

ale nic konkretnego prosze pomocy bo nie wytrzymam a nie widzimi sie reinstalacja

Odpowiedzi: 2

Może jakiś wirusik ^^
afgan
Dodano
08.05.2006 03:31:31
  • misiek440@wp.pl 08.05.2006 15:18:28

Problem dalej występuje nie chodzi o wolne ładowanie systemu chodzi o całą jego pracę,<br>dysk dalej pracuje nawet po zaladowaniu calego windowsa slysze jak "mieli" i to jeszcze dziwne, nie cały czas tylko 1s spokoju / 1s mielenia no chyba że&nbsp; urochomie jakis program to juz caly czass<br>

• bongos19 08.05.2006 16:39:56

Widze że nie tylko mnie spotkał ten problem.Jest to oznaka sypiącego sie dysku :) .W grudniu 2005 kupiłem nowy dysk WD Caviar 80GB 8mb cache ATA,chodził elegancko do lutego ponieważ zaczął sobie chrupać, efekt jakby coś latało w środku, og&#243;lne spowolnienie systemu, długie uruchamianie.Przy słuchaniu muzyki z Winampa słychac było trzaski i muzyka spowalniala.Dysk pochodził pare dni do momentu całkowitej rozsypki-system nie chciał sie uruchomić. <br />Dysk był na gwarancji wiec oddałem do serwisu i po 2 tygodniach dostałem nowy poniewaz tamtego nie dało rady naprawić.Wszystko dobrze śmigało. <br /> <br />Dzisiaj jest 8 maja 2006, 30 min temu wystąpiły te same oznaki tzn. długie uruchamianie "chrupanie", muzyka z winampa spowolniona,trzaski.Nie wiem co jest grane ale pewnie to samo co w tamtym przypadku - wina dysku. <br /> <br />Nie polecam WD Caviar'&#243;w. <br /> <br />Sprzęt na kt&#243;rym pracuję: <br />Celeron 1.2ghz <br />640MB SDRAM <br />WinXPPro/sp2 <br /> <br />

• misiek440@wp.pl 10.05.2006 09:46:29

Problem rozwiązany, wywalony twardy dysk wymieniłem na nowy i nowy problem tym razem z kartą graficzną , pozdrowionka powodzenia kupujcie w media mark<br>

Dysk twardy pracuje w trybie DMA? http://portal.centrumxp.pl/forums/thread/169899.aspx punkt: "Wolne ładowanie systemu operacyjnego" podpunkt: "Sprawdzenie trybu pracy dysków"
spiderko
Dodano
07.05.2006 22:51:51
misiek440@wp.pl
Dodano:
07.05.2006 21:58:12
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1