Problem z dyskiem.
Witam, chciałem podłączyc do komputera dodatkowy dysk, ale mam problemy.Na tym dysku nie ma systemu, jest pusty.Gdy podłączam go na miejce CDromu, komputer go nie widzi.Jeśli podłaczę na miejce mojego dysku z systeme, widzi go.Potem gdy podłącze mój z systemem na miejsce cdromu (nie odłączając dodatkowego ) widzi tylko mój.Nie mogę zrobić tak, zeby widział je obydwa, próbowałem wiele kombinacji.Dodam ze mój jest ustawiony na master, a dodatkowy na slave.W biosie teź próbowałem, ale nie znajduje go :/ Moze coś źle podłączam?
Taśmę mam z płyty głównej do kieszeni na dysk, z kieszeni do cdromu, następnie do dysku z systemem, i na końcu jest jedno wolne miejsce.
Taśmę mam z płyty głównej do kieszeni na dysk, z kieszeni do cdromu, następnie do dysku z systemem, i na końcu jest jedno wolne miejsce.
Odpowiedzi: 3
Ja rozumiem : ma taśmę z 4 wtyczkami – jedna na końcu jest wolna/nie podłączona :mrgreen:
Podłącz oba dyski ,a później poszukaj go tutaj
Start ––> uruchom wpisz diskmgmt.msc i OK
Start ––> uruchom wpisz diskmgmt.msc i OK
Dawno nie widziałem tak fajnego opisu. Czy Ty rozumiesz to co opisałeś ? Jak tak to geniusz z Ciebie, a ja matoł jestem. Napisz jeszcze raz w 2 zdaniach co jest podłączone na kaźdym kanale. Bo wyszedł Ci jakiś "łańcuch" urządzeń a`la SCSI.
Strona 1 / 1