Problem z dyskeim..Trzeba naprawić..Pomocy!!!!!

Witam,mam problem,poniewaź,rozwalił mi sie dysk.To znaczy ma bad sektory.Nie wiem co z tym zrobic.Poprostu gdy formatuje,to dochodzi do 64% formatu i zas ma jakeis 40mb bad sektorow i zanim mi je sformatuje to mija okolo5–6 godzin.Prosze o pomoc,jesli idzie "zabic" te bad sektory to prosze o napisać Bede wdzieczny pozd. Nicolahenko!!!! :cry: :cry:

Odpowiedzi: 5

O.K. Wiesz juz go nei formatuje.ZSobaczymy co to bedzie ..
Nicolahenko
Dodano
18.02.2006 13:57:13
Pewnie Ci chodzi o formatowanie niskopoziomowe, ale nie rozpędzaj się. Napisałem juź raz (czytaj odpowiedzi !), źebyś ze strony producenta dysku ściągnął program narzędziowy do diagnostyki i naprawy twardziela. Najpierw spróbuj naprawić dysk tym progsem – to sprawa najpewniejsza. Napisz co z tego wyszło. Potem zobaczymy co dalej.
I narazie nie formatuj bo w końcu go wyrzucisz i problem będziesz miał z głowy.
Ucho
Dodano
18.02.2006 12:22:45
Wiesz taśma nic nie da, bo go zmienalem juz u kumpla i umnie !!!! A dysk ma pojemnosc 4,3. Znaczy nie weim dokladnie ,bo zapomnialem (juz dawno go nie uzywalem–tego dysku) ile ma zniszczonych bad sektorów.Ale w kazdym badz razie gdy sie go formatuje ,to dochodzi do 64% i zaczyna robic te bad sektory!!!Wiec nie wiem co jest!!!! Cos kiedys czytalem na necie,ale zapomnialem gdzie to bylo,ze idize to naprawic!!! Jest jakies specjalen formatowanie poziome i jakis sektorw nie wiem co jest!!!! Proszeo pomoc
Nicolahenko
Dodano
18.02.2006 12:01:16
Na początek zmień taśmę dysku, tu bywają kłopoty. Natomiast jeźeli "formatowałeś" go tyle godzin to pewnikiem rozwaliłeś go naprawde. Jeźeli moźesz coś jeszcze uratować, to najszybciej to zrobisz programem narzędziowym który ściągniesz ze strony producenta dysku., ale nie wiem czy jest sens jeźeli juź 40MB jest do wyrzucenia (jakiej wielkości jest ten dysk ?)
Ucho
Dodano
18.02.2006 00:01:34
Na początek zmień taśmę dysku, tu bywają kłopoty. Natomiast jeźeli "formatowałeś" go tyle godzin to pewnikiem rozwaliłeś go naprawde. Jeźeli moźesz coś jeszcze uratować, to najszybciej to zrobisz programem narzędziowym który ściągniesz ze strony producenta dysku., ale nie wiem czy jest sens jeźeli juź 40MB jest do wyrzucenia (jakiej wielkości jest ten dysk ?)
Ucho
Dodano
18.02.2006 00:01:34
Nicolahenko
Dodano:
17.02.2006 23:37:51
Komentarzy:
5
Strona 2 / 2