Problem z dyskeim..Trzeba naprawić..Pomocy!!!!!

Witam,mam problem,poniewaź,rozwalił mi sie dysk.To znaczy ma bad sektory.Nie wiem co z tym zrobic.Poprostu gdy formatuje,to dochodzi do 64% formatu i zas ma jakeis 40mb bad sektorow i zanim mi je sformatuje to mija okolo5–6 godzin.Prosze o pomoc,jesli idzie "zabic" te bad sektory to prosze o napisać Bede wdzieczny pozd. Nicolahenko!!!! :cry: :cry:

Odpowiedzi: 20

Dobra dobra ....wracamy do tematu..mianowicie ainstalowalem te programy kisk doktor i nic nie dzial,a mialem tez inny HDD Scan and Repair Program 3,0 i tez nic nie zdzialal...w ogole ten progrma nie wykrywa dysku!!!!!! A TEN PROGRAM hdd REGENERATOR TO WCLAE TEZ UMNIE ENICHODZI..BO ZAINSTALOWALEM 98 BO TYLKO NA NICH CHDZA I NIC!!!1
Nicolahenko
Dodano
19.02.2006 18:17:00
Nicolahenko grabisz sobie...............:)
piotrek650
Dodano
19.02.2006 16:04:27
Jak jesteś taki bystry, to pewnie wiesz (tylko se jaja robisz) źe moźesz odpiąć dysk główny w tym samym kompie, bo odpalasz z dyskietki i moźe zostać tylko dysk do naprawy. I oczywiście wiesz, źe nie musisz lecieć do innego kompa, prawda ??
I wcale nas nie musisz obraźać, bo jak taki bystry jesteś to na cholere ci to forum ?? Pozdrawiam mimo wszystko :lol:
Ucho
Dodano
19.02.2006 15:57:01
Ha,domnie psizecie ze nie czaje..smieszni jestescie..
w84u zatsanow sie ja napsialem tam ze mam dwa dyski podpiete i jeden ma 40 gb, i sie pytalem o tego a nie o 4,3gb..atrz cos ie osize panie intleigentny!!!1
Nicolahenko
Dodano
19.02.2006 14:39:26
w84u pisz mniej normalnie
? Cały czas staram się pisać jak lamer.
Po uruchomieniu HDR masz moźliwość wyboru dysku do skanowania. Program nie niszczy danych.
Ile jest wart dysk 4Gb z uszkodzonymi sektorami... strzelam... 5zł?
w84u
Dodano
19.02.2006 11:20:08
dorba jest....czaje...ale chodzi mi oto ze mam przy jednym kompei 2 dyski: wd 40 GB i ten may 4.3 samsynga z bad sektorami!! I nie weic o sie stanie,cy mi tamtego 40gb nie rozwalia mam na nim wazne dane!!!!!! Chce cos takiego zrobic z kumplem,ze wlozyczmy ten maly dysk to innego kompa,zainstalujemy tam 98 i uruchomimy te programy,stworzylem partycje na tym dysku samsunaga 2,44 bo tam juz nie bylo bad sektorow,a przy 2.66 juzbyly...Pozdr
Nicolahenko
Dodano
19.02.2006 00:58:22
Po zainstalowaniu na dysku uruchom HDDReg i z opcji Regeneration wybierz: Create Bootable Diskette (przygotuj sobie czystą dyskietkę). Jak program ją zrobio, to w Biosie ustaw botowanie z dyskietki jako pierwszej i odpal kompa z tej dyskietki. HDD sam się uruchomi i naprawisz dysk (ma być podpięty).
w84u pisz mniej normalnie bo widze, źe człek nie rozumie.
Ucho
Dodano
18.02.2006 23:40:29
Po zainstalowaniu na dysku uruchom HDDReg i z opcji Regeneration wybierz: Create Bootable Diskette (przygotuj sobie czystą dyskietkę). Jak program ją zrobio, to w Biosie ustaw botowanie z dyskietki jako pierwszej i odpal kompa z tej dyskietki. HDD sam się uruchomi i naprawisz dysk (ma być podpięty).
w84u pisz mniej normalnie bo widze, źe człek nie rozumie.
Ucho
Dodano
18.02.2006 23:40:29
Ja sciagnelem wersje 1.51,i tam jak jest regi.... to ;isze booting cd a zas floopy...
Kurde napiszcie jakeis konkrety!!!!
Nicolahenko
Dodano
18.02.2006 23:04:23
Sorka ja mam XP professional i nie moge go wlaczyc
HDD Reg. uruchamia się w trybie rzeczywistym, to znaczy mniej więcej tyle, źe bootuje się z dyskietki lub CDrom
w84u
Dodano
18.02.2006 22:20:29
Sorka ja mam XP professional i nie moge go wlaczyc!!! Probowalem juz innych programow i nic .!!!!!Ale stworzylem na tym dysku partycje o pojemnosci 2,44 i wgram tam 98 rano z kuplem i zas sprawdziwy te programy. Bo my ten dysk bedziemy wkladac do innego kompa. Zobaczymy rano.Aha a co oznacza chkdsk,i co powoduje ,bo czytalem na ecie to ejdni pisza o tym..a inni pisza o czyms innym ,wiec nie wime !!!!! pozdr.do jutra bedziemy pisac rano!!!! Aha jesli mozna to lepiej na gadu:6858690
Nicolahenko
Dodano
18.02.2006 21:40:47
Uźyłeś HDD Regeneratora ?? Co Co wyszło ?
Ucho
Dodano
18.02.2006 21:37:04
Samsun 4.3GB vs0423d chyba taki jak dobrze pamietam!!!!!. A dzis mi ten dysk z pozoimu windy pokazal tylko 4,01GB!!!!
Nicolahenko
Dodano
18.02.2006 20:46:06
Nicolahenko, podaj producenta i symbol dysku.
Ucho
Dodano
18.02.2006 19:23:56
Tak , czy siak dysk będzie się sypał sektor po sektorze, więcej poczytaj tu http://www.dyski.wirt.pl/uszko1.htm . Jeźeli moźna coś polecić, tp HDD Regenerator, program najpierw próbuje przemagnesować ponownie sektory, a w przypadku niemoźności oznacza je jako bad.
w84u
Dodano
18.02.2006 16:21:40
No wiecie co..... Easy Recovery to chyba jest program do skasowanych plikow, a nie do bad sectorow... Jesli nie uda Ci sie dzis zrobic dysku to jutro napisze jak to "szybko" ;) zrobic, czyli jak podzielic go na partycje...
piotrek650
Dodano
18.02.2006 16:10:13
Nie ma tak, źe koniecznie jest potrzebny ten czy tamten progs, bo równie dobrze to i owo moźna zrobić tamtym lub owamtym :D . Najpierw zadziałaj Easy Rec.. i zobacz, potem HDD reg (ściągnij sobie) i zobacz. Chkdsk moźesz odpalić z wiersza poleceń jak uruchomisz WinXP przez F8 (z wierszem poleceń). Niech Ci będzie, źe to DOS. Składnia: C:\chkdsk X: /F/R gdzie X jest literą dysku do naprawy. Moźesz teź wejść w to przez Start>uruchom>cmd i wpisać tu. Po ponownym uruchomieniu kompa chkdsk sprawdzi i naprawi dysk. NortonDD pomoźe cI GRAFICZNIE ZLOKALIZOWAć bad sectory ale nie tylko on to wyświetla.
Ucho
Dodano
18.02.2006 15:49:03
Panowie,cos juz wiem o tej sprawie,mainowicie mam prgram sciagniety Easy Recovery, oraz z tego co weim jest etz porzebny Norton Disk Doctor. Czytalem tez ze cos mozna zrobbic zapomoca chkdsk.exe!!!! Tylko czy te programy chodza z windowsa XP i nie trzeba wchodzic dosa????Rowniez cos slyszalem o HDD Regenerator!! Mial ktos moze stycznosc z tymi programami, albo nanich cos robil.Aha i jeszcze mam pytanie..zeby stworzyc te partycje gdzie beda te bad sektory,to musze najpierw wiedziec gdzie one sa,i zeby mi je program zrobil w jeda..Jaki program do tego...moze byc (Disk Doctor)?????
Nicolahenko
Dodano
18.02.2006 15:37:10
To ulubione ostatnio przez Ciebie rozwiązanie zostawiłem mu na później :lol:. Najpierw niech ratuje dysk. Prawdopodobnie uda mu sie uratować sporo tych bad blocków progsem producenta. Pewnie nie wszystko, tak, źe i tak będzie musiał robić nową partycję na hidden.
Ucho
Dodano
18.02.2006 15:12:40
A moze zamiast formatowac te bledy to poprostu je omin !! ?? Podziel sobie dysk na dwie partycje pozostawiajac miedzy nimi te bad sectory i sprawa zalatwiona. Prosto, szybko i przyjemnie....... :) Ps mala rada, jak cos to nie rob na styk tych partycji tylko dodaj jeszcze tak po 5% do poczatku i konca tych bledow...
piotrek650
Dodano
18.02.2006 14:41:10
Nicolahenko
Dodano:
17.02.2006 23:37:51
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2