Problem z dykiem w xp
Witam serdecznie mam taki problem otórz mam komputer juz długi czas to znaczy miałem atlona 1,7 i dysk 80 giga do tego zawsze podłączałem drugi dysk i wszystko chodziło bez problemu az nie spaliła mi się płyta główna więc wymieniłem ją na AMD sempron(tm) procesor 2800+ i wtedy zaczęły się problemy komp chodzi w miare dobrze ale wczytuje mi tylko dysk gdzie jest zainstalowany windows natomiast drógi dysk który wczesniej chodził mi na starej płycie wogóle mi nie rusz nawet przy zworkach i bez zworek pomyslałem ze moze byc cos z dyskiem więc pozyczyłem od kolesia inny dysk i jest to samo wogóle go nie wykrywa nie zabardzo znam się na ustawieniach biosa więc moze ktos mi cos podpowie.Z góry bardzo dziękuje
Odpowiedzi: 3
wtedy zaczęły się problemy komp chodzi w miare dobrze ale wczytuje mi tylko dysk gdzie jest zainstalowany windows natomiast drógi dysk który wczesniej chodził mi na starej płycie wogóle mi nie rusz nawet przy zworkach i bez zworek
A jak te zworki ustawiasz?.
A moze to przyczyna jaka podal Rebe
tak naprawde to niewiem poniewaz przy wczesniejszej płycie nie miałem tego problemu podłączałem tasme i wszystko grało teraz p[odłączam dysk pod tasme i praktycznie nic nie wchodzi system nie rusza bo robi się jasny obraz
Zdecyduj się czy system, czy BIOS tego drugiego dysku nie widzą.
Jeźlei system to . przejdź do panelu sterowania – narzedzia administracyjne – zarządzanie komputerem – zarządzanie dyskami i przypisz temu HDD literę.
Jeźlei system to . przejdź do panelu sterowania – narzedzia administracyjne – zarządzanie komputerem – zarządzanie dyskami i przypisz temu HDD literę.
Strona 1 / 1