Problem z drukarka
witam,
Mam drukarke HP PSC 1410. Kilka dni temu, przy wlaczeniu drukarki wystapil błąd. Jest napisane "error" i mruga światełko obok kropelki. Napełniłem jeszcze raz kartridże atramentem (czarny i kolorowy), odpowietrznilem, ladnie wyczyscilem i zadzialalo - wykdykowalo 3 kartki i ponownie nastapil ten sam blad. Teraz juz nic nie pomaga... Prosze o pomoc...
Odpowiedzi: 4
muszą być oba, kolor choćby pusty, ale elektrycznie sprawny
wymienilem czarny i nie dziala ;(. nawet, jezeli wlozony jest tylko czarny, a kolorowy wyjety...
ok, sprobuje wymienic... mam nadzieje, ze jeden kartridz z czarnym atramentem wystarczy do dzialania...
w instrukcji widnieją takie wskazówki:
Rozwiązywanie problemów z pojemnikami z tuszem
Jeśli występują problemy z drukowaniem, oznacza to, że mógł wystąpić problem z jednym z
pojemników z tuszem. Wypróbuj poniższe rozwiązania:
1. Wyjmij i włóż ponownie pojemniki z tuszem oraz sprawdź, czy są włożone do końca i
zablokowane w odpowiedniej pozycji.
2. Jeżeli problem nadal występuje, wydrukuj raport na stronie testowej, aby sprawdzić, czy
wystąpił problem z pojemnikami z tuszem.
3. Jeśli raport na stronie testowej wskazuje problem, wyczyść pojemniki z tuszem.
4. Jeżeli problem będzie się powtarzał, oczyść miedziane styki pojemników z tuszem.
5. Jeśli nadal występują problemy z drukowaniem, określ, którego pojemnika z tuszem
dotyczą i wymień go
moim zdaniem albo coś źle Ci poszło przy napełnianiu albo głowice trafiło. Najpewniej sprawdzić (patrz pkt. 5)
Strona 1 / 1