Problem z drukarką Xerox pod XP
Problem polega na tym że jak puszczę wydruk, przy wyłączonej drukarce, to zamiast kolejkować go, blokuje komputer.
System Microsoft Windows XP Home Edition + SP2
procesor Sempron 2800+ 1,6 GHz , 1 GB Ram
Drukarka Xerox Pharser 6110 na USB
Po zacięciu nie działa wydruk, ani z Office, ani z przegladarki internetowej, ani z notatnika
Po wejści do panelu sterowania nie mogę wejść do drukarek, gdyż wiesza na tym kompa.
Próbowałem komendy sfc /scannow, ale chce kopiować pliki dll, żąda płyty windowsa, jak wkładam orginalny nośnik z Win XP Homme, to zgłasza że nie jest to ten nośnik i chce nośnik proffesjonala
Menadzer urządzeń pokazuje:
Kontroler uniwersalnem magistrali szeregowej
- uniwersalna drukarka USB
Puściłem aktualizację sterownika i dalej nic
po restarcie kompa wystąpił błąd:
Spooler SubSystem App napotkał problem i musi zostać zamkniety.
Szczegóły błędu:
szAppName : spoolsv.exe szAppVer : 5.1.2600.2696 szModName : msvcrt.dll
szModVer : 7.0.2600.2180 offset : 00037fd4
C:\DOCUME~1\RARAA~1\USTAWI~1\Temp\WERad7b.dir00\spoolsv.exe.mdmp
C:\DOCUME~1\RARAA~1\USTAWI~1\Temp\WERad7b.dir00\appcompat.txt
Próbuję services.msc w usługach standardowych znalazłem bufor drukarki, był jako uruchomiony w trybie automatycznym, dałem odświeżenie i wyskoczył komunikat:
Nie można zatrzymać usługi Bufor wydruku na komputerze Komputer lokalny
Błąd 1053: Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujacy w oczekiwanym czasie.
W usługach rozszerzonych natomiast stan - nic nie wyświetla, a tryb uruchomienia autoamtyczny. Zmieniłem na stan Uruchomiono. Może to coś pomoże.
Po uruchominiu bufora ręcznie pokazał się taki sam błąd jak przy uruchomieniu komputera.
Po sc qc spooler> C:\spooler.txt&C:\spooler.txt
[SC] GetServiceConfig SUCCESS
SERVICE_NAME: spooler
TYPE : 110 WIN32_OWN_PROCESS (interactive)
START_TYPE : 2 AUTO_START
ERROR_CONTROL : 1 NORMAL
BINARY_PATH_NAME : C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
LOAD_ORDER_GROUP : SpoolerGroup
TAG : 0
DISPLAY_NAME : Bufor wydruku
DEPENDENCIES : RPCSS
SERVICE_START_NAME : LocalSystem
Udalo mi się to naprawić, przez ręczne wyczyszczenie buforu, kilkakrotne odinstalowanie strowników, dogranie plików dll
Co może być przyczyną takich problemów i jak usunąć ten problem ?? Boje się że za kilka dni znowu bedzie to samo.
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0