Problem z drukarką LEXMARK X4530 WiFi - nie działa wifi
Mam problem z tym urządzeniem. Kupiłem je głównie z powodu WiFi.
Wszystko robiłem według procedury - płyta instalacyjna prowadzi przez wszystkie kroki.
Niestety po skończonej konfiguracji drukowanie bez kabla jest niemożliwe. Chcę ustawić połączenie ad-hoc, czyli bez routera. Mam router, jednak wolę mieć zwykłe połączenie drukarka-komputer.
Wszystko ładnie pięknie - wykrywa mi sprzęt, połączenie bezprzewodowe zostaje nawiązane, niestety przy próbie druku wyskakuje błąd połączenia.
Przejechałem się do sklepu żeby mi to skofigurowali, wziąłem drukarkę i laptopa.
Facet przez ponad godzinę kombinował, musiał grzebać we właściwościach POŁĄCZENIA BEZPRZEWODOWEGO, instalować KLIENTY, PROTOKOŁY i USŁUGI, co zmieniło mi wygląd uruchamiania systemu(poprzez CLIENT NetWare, które musi być zainstalowane) i bardzo denerwuje, gdy zamiast ekranu powitalnego mam ekran logowania(muszę kliknąć OK).
Powiedziałem facetowi, że nie chcę żeby tak było i żeby to zmienił, lecz gdy odinstalował CLIENT NETWARE, to znów drukarka przestała działać.
Niestety przy próbie zrobienia tego w domu znów napotkałem problemy i za cholerę nie mogę tego zrobić.
Dodam, że przez kabel drukuje dobrze.
Dla mnie jest to niedorzeczne że zwykła domowa drukarka potrzebuje wielu godzin grzebania w ustawieniach itp, żeby móc bezprzewodowo drukować.
Dodam, że zwykły użytkownik nie jest w stanie tego ustawić bo wymaga to sporego pojęcia, co jest głupotą. Skoro kupuję coś to chcę aby było to normalne do zainstalowania, a nie żebym każdorazowo musiał korzystać z pomocy fachowców.
Co zrobic aby działało tak jak chcę i drukowało bezprzewodowo?
Czy można oddać sprzęt do sklepu, gdyż nie jest on w pełni funkcjonalny, bo jak płacę za coś 550zł, to oczekuję iż nie sprawi mi to kłopotów, i nie będzie wymagać takich zmian które mi się nie podobają?
Proszę o pomoc bo już puszczają mi nerwy.
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0