Problem z drukarką Canon iP 1000

Od nidawna jestem posiadaczem tej ekonomicznej drukarki i mam pytanko. Denerwuje mnie to źe za kaźdym razem jak ją włączam czyści rolki i strasznie długo to robi, pozatym po drukowaniu i prazed wyłączeniem pracuje i monitor stanu wyświetla komunikat właśnie o czyszczeniu rolek itd. Czy da sie to jakoś wyłączyć bo jest to bardzo denerwujące!

Odpowiedzi: 4

ok dzieki za informacje
Kwasniewski
Dodano
15.09.2005 18:07:51
z tego co mi wiadomo, majac do czynienia juz z kikoma Canonami nie. To ze drukarka sie czysci przy kazdym uruchomieniu jest tylko korzyscia dla uzytkownika ze bedziemy mieli poewnosc, ze wydruk bedzie dokladny, akartka nie wyjedzie zabrudzona
mettal
Dodano
15.09.2005 16:11:12
pytałem właśnie o wyłączenie czyszczenia rolek i dysz przy uruchomieniu.... czyli nie da sie tego wyłączyć
Kwasniewski
Dodano
15.09.2005 16:09:05
Canony maja taki swoj urok, czyscenie rolek i dysz po kazdym wlaczeniu. W sterownikach zapewne masz wszystkie opcje, ktore pomoga wylaczyc Ci monitor stanu i na przyklad wlaczac drukarke razem ze stratem systemu, wtedy drukarka bedzie sie czyscic zaraz po stracie. Instrukcja w dlon , poczytac i pobawic sie ustawieniami sterownika.
mettal
Dodano
15.09.2005 12:15:27
Kwasniewski
Dodano:
14.09.2005 22:37:41
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1