Problem z drukarką Canon iP 1000
Od nidawna jestem posiadaczem tej ekonomicznej drukarki i mam pytanko. Denerwuje mnie to źe za kaźdym razem jak ją włączam czyści rolki i strasznie długo to robi, pozatym po drukowaniu i prazed wyłączeniem pracuje i monitor stanu wyświetla komunikat właśnie o czyszczeniu rolek itd. Czy da sie to jakoś wyłączyć bo jest to bardzo denerwujące!
Odpowiedzi: 4
ok dzieki za informacje
z tego co mi wiadomo, majac do czynienia juz z kikoma Canonami nie. To ze drukarka sie czysci przy kazdym uruchomieniu jest tylko korzyscia dla uzytkownika ze bedziemy mieli poewnosc, ze wydruk bedzie dokladny, akartka nie wyjedzie zabrudzona
pytałem właśnie o wyłączenie czyszczenia rolek i dysz przy uruchomieniu.... czyli nie da sie tego wyłączyć
Canony maja taki swoj urok, czyscenie rolek i dysz po kazdym wlaczeniu. W sterownikach zapewne masz wszystkie opcje, ktore pomoga wylaczyc Ci monitor stanu i na przyklad wlaczac drukarke razem ze stratem systemu, wtedy drukarka bedzie sie czyscic zaraz po stracie. Instrukcja w dlon , poczytac i pobawic sie ustawieniami sterownika.
Strona 1 / 1