Problem z driverem karty graficznej
Mam problem z zawieszaniem sie Windowsa XP, dziwna sprawa, system zawiesza sie bardzo czesto, przestaje reagowac mysz i klawiatura. Po automatycznym restarcie wyskakuje okno ze winny jest sterownik karty graficznej (Radeon 9200SE). Probowalem wszystkiego, instalowalem najnowsze stery do grafiki, do chipsetu (Via 4in1), robilem tez formata i to samo :( Nie mam pojecia co jest przyczyna, moze XP nie jest dla mnie... Jesli ktos bylby w stanie pomoc to z gory dzieki :)
Odpowiedzi: 5
mavego:dzieki za sugestie... problem juz rozwiazany a przyczyna jak sie okazalo banalna, bo wiatraczek na karcie przestal dzialac :)
a nie mówiłem :wink:
dzieki za sugestie... problem juz rozwiazany a przyczyna jak sie okazalo banalna, bo wiatraczek na karcie przestal dzialac :)
nie niekoniecznie poprzez aplikacje 3d powinna sie wieszać jezeli masz zabardzo podkręconą karte to windows tez bedzie sie wiszał teź tak miałe spróbuj popracowac pare dni na defauldowych czestotliwościach karty
nie bylbym pewien czy to jest to... standardowo moja karta nie miala wiatraka, sam pozniej domontowalem, ale jesli juz bardziej przegrzewalaby sie w grach 3D prawda? a pod innym OS'em (Win98) grajac w takiego Unreala 2004 nie bylo problemu nigdy...
Wg mnie procesor karty graficznej się przegrzewa, ja tak miałem jak za bardzo był mój radeon podkręcony. Odkręcenie pomogło :]
Strona 1 / 1