Problem z Driv3r o co chodzi ?
Witam mój kolega ma problem z Driv3rem wyskakuje bład "Failed to create directx . Your display adapter does not support pixel shader v1.1 or higher" i co to znaczy ? błąd wyskakuje zaraz po odpaleniu gry. Jego Komputer to : athlon 2400+, 256Ram, Geforce 4 MX. Co trzeba zrobić źeby gra zadziałała ??
Odpowiedzi: 19
Vertex Shader'y jakieś tam obsługuje (czy 1.1 to nie wiem), bo o ile dobrze pamiętam to test Vertex Shader w 3DMarku 2001 przechodzi, ale to Pixel Shader jest jego zmorą i dlatego trzeba zmieniać kartę.
Sagan:Geforce 4 MX 64 MB powinien obsługiwać Pixel Shaders 1.1 i Vertex Shaders 1.1. Nie obsługuje tylko Pixel Shaders 2.0 i 2.0+ i Vertex Shaders 2.0 i 2.0+ , a 1.1 bez problemu. Nie wydaje mi się źeby trzeba było zmieniać karte.
olaboga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gf4Mx440 nie ma ni krzty obsługio z tego co wymieniłeś/..........
Sagan:Geforce 4 MX 64 MB powinien obsługiwać Pixel Shaders 1.1 i Vertex Shaders 1.1. Nie obsługuje tylko Pixel Shaders 2.0 i 2.0+ i Vertex Shaders 2.0 i 2.0+ , a 1.1 bez problemu. Nie wydaje mi się źeby trzeba było zmieniać karte.
olaboga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gf4Mx440 nie ma ni krzty obsługio z tego co wymieniłeś/..........
Geforce 4 MX 64 MB powinien obsługiwać Pixel Shaders 1.1 i Vertex Shaders 1.1. Nie obsługuje tylko Pixel Shaders 2.0 i 2.0+ i Vertex Shaders 2.0 i 2.0+ , a 1.1 bez problemu. Nie wydaje mi się źeby trzeba było zmieniać karte. Wymagania sprzętowe Driver'a 3 ( pobrane z http://www.cdprojekt.pl/wszystko_o_grze.asp?action=ShowGame&gid=694): Procesor Pentium IV 1 GHz (lub kompatybilny), 256 MB RAM, 32MB karta graficzna GeForce (lub kompatybilna), Windows 98se/Me/2000/XP
no i po raz pierwszy w driverze 3 zobaczylem ze tak ładnie moźna pływać..(w wodzie własnoręcznie):)..poza tym gra niczym nie zaskakuje anie nie porywa..nawet koplory takie jakieś wyblakłe..
adik154:moja konfoguracja: P4 1,7 Ghz, 384 Mb Ram, Ati Radeon 9100 128Mb 128 Bit 250/250 i czasem zacieło... szczerze móiac grałem 10 minut po czym UNINSTAL
o kant te gre :x ja wychodze z załoźenia ze giera nie musi mieć oszałamiającej oprawy graficznej zeby być hitem i zeby chciało sie w nią grać godzinami.... przykład MARIO... lub mniej derastycznie :P NFS 5 Porshe (według mnie najlepszyz z serii)
Nie usonolem jesz drivera bo fajnie sie motorowką pływa. Ale z NFS5 się zgodze prawie . Umnie stoii równo z nfsu2.
Pozdro
moja konfoguracja: P4 1,7 Ghz, 384 Mb Ram, Ati Radeon 9100 128Mb 128 Bit 250/250 i czasem zacieło... szczerze móiac grałem 10 minut po czym UNINSTAL
o kant te gre :x ja wychodze z załoźenia ze giera nie musi mieć oszałamiającej oprawy graficznej zeby być hitem i zeby chciało sie w nią grać godzinami.... przykład MARIO... lub mniej derastycznie :P NFS 5 Porshe (według mnie najlepszyz z serii)
Przyczepie się do tematu.
Czy wam tez gra tak sie "tnie". Niejeste pewien ale obstawiam malo ramu (mam 256). Przycina sie zazwyczaj jak jeste na nowym obszarze itp.
Moj komp to sempron 2400 FX5200 256ramd
Czy wam tez gra tak sie "tnie". Niejeste pewien ale obstawiam malo ramu (mam 256). Przycina sie zazwyczaj jak jeste na nowym obszarze itp.
Moj komp to sempron 2400 FX5200 256ramd
Problem z tego co moźna przeczytać jest juź rozwiązany.. a pogdybać moźna..jeźeli nikogo to nie obchodzi to napewno tez nie przeszkadza..
A kogo to obchodzi czy gra jest zajebista czy o kant... Rozwiazac problem trzeba badz watpliwosci, a komentarze sa zbedne
tak na marginesie to GTA ma/miało lepszą fabułę mniej naciąganą... bo w Drverze jest niby policjant co zabija i dobrych i złych..jak dla mnie pomylone..
a co do gier gangstewrskich to sie nie zgodze do końca..bo np MAFIA była nie tyle graficznie co grywalnie bardzo dobrą grą..w zapowiedziach inne firmy niedługo coś wydadzą (styl GTA)
PS..a Driver 3 ma mało wspólnego z 1..a szkoda
a co do gier gangstewrskich to sie nie zgodze do końca..bo np MAFIA była nie tyle graficznie co grywalnie bardzo dobrą grą..w zapowiedziach inne firmy niedługo coś wydadzą (styl GTA)
PS..a Driver 3 ma mało wspólnego z 1..a szkoda
puki GTA jest na rynku gry gangsterskie mają małe szanse przebicia się.
Kelt..ma recję.. gra moźe i była by fajna gdyby nie drętwość..graficznie to naprawdew tragicznie wygląda (heh zrymowało się).. coś w stylu GTA3..jak na dzisiejsze czasy.. to powinni twórcy sie postarać i wykrzesać coś z tych graficznych potworów..
kelt:a ja polecam wyrzucić ta grę, przy takiej grafice ta gra powinna chodzi na riva tnt2
3 razy pomysl zanim cos napiszesz :!:
a ja polecam wyrzucić ta grę, przy takiej grafice ta gra powinna chodzi na riva tnt2
Ok dzięki wam wszystkim powiadomie kolege o tej jak dla niego nie miłej wiadomości
czyli cos z kroju fx 5600 i radeon 9600 i smigasz w drivera :wink:
GF 4 i to w dodatku MX wiec poza zmiana karty na tę, ktora suportuje pixel shadera 1,1 nie ma rozwiazania. Mozna tez pobawic sie emulacja, ale w wiekszosci wypadkow te sztuczki w przypadku nowszych gier "nie przejda"
wymienic karte graficzna :wink:
Strona 1 / 1