Problem z dostępem do komputera poprzez LAN

Witam, mam taki problem:

Gdy chce 'wejsc' na pewnien komputer w mojej sieci poprzez 'Moje miejsca sieciowe' otrzymuje okienko gdzie wymagane jest podanie nazwy uźytkownika i hasła. Oba komputery posiadają WinXP Professoional SP2. Uzywam takze logowania z hasłem do komputera. Wpisywanie nazw uzytkownikow i hasel ktore dzialaja lokalnie na tamtym komputerze nic nie daje, w czym moźe tkwić problem? Z góry dziekuje za pomoc...

Odpowiedzi: 10

EL NINO:
Poddales sie z powodu "jakiegos bledu" ? Zero ambicji :wink: .

heh, traciłem juź nerwy przy tym, a sieć mi potrzebna była więc sam rozumiesz ;)
kris_
Dodano
10.03.2006 11:05:24
Poddales sie z powodu "jakiegos bledu" ? Zero ambicji :wink: .
EL NINO
Dodano
09.03.2006 22:57:44
niestety nie byłe moźliwe usunięcie tego:/ pojawiał sie jakiś błąd. Winą tego całego problemu z siecią był niewątpliwie ten trojan. Zrobiłem format i juź jest dobrze... tnx El Nino za rady ;)
kris_
Dodano
09.03.2006 13:48:21
Wez z Uruchom odpal "services.msc", znajdz usluge FireDaemon lub winsecure, wylacz. Przy okazji zobaczysz jaka ma nazwe skrocona. Mozesz ja usunac zarowno w HJ, jak i z Uruchom poprzez:
najpierw "cmd"
pozniej "sc delete nazwa_skrocona_uslugi".
EL NINO
Dodano
06.03.2006 20:55:22
EL NINO:
Mozna w HiJacku. W Misc tools masz usuwanie "services".

a jaką wpisać nazwe service? :/ bo próbuje wpisywać rózne ale nie chce sie usunąć...
kris_
Dodano
06.03.2006 16:02:25
Mozna w HiJacku. W Misc tools masz usuwanie "services".
EL NINO
Dodano
05.03.2006 23:51:00
w zaporze jest ustawione jako wyjatek "udostępnianie..."

stworzyłem na swoim komputerze uźytkownika z haslem i kazałem sie kumplowi zalogować na nie. Ustawiłem wszysytkie zasady zabezpieczeń ale nadal jest problem z dostępem do udziału (na moj komputer) IPC$. Ja juź nie wiem co zrobić, format? :/
HELP!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

To chyba wina jakiegoś trojana, hijacktis znalazł mi coś takiego:
O23 – Service: FireDaemon Service: winsecure (winsecure) – Unknown owner – C:\WINDOWS\security\FireDaemon.exe (file missing)

jednak nie moźna tego w źaden sposób usunąć z poziomu hijacka, a NOD32 nic nie znajduje wiecej... Wiecie moźe jak to naprawić?
kris_
Dodano
05.03.2006 12:35:48
kris_:
chodzi o wielkość avatarów? :>
Nie. O wage obrazka, ktory wrzuciles do podpisu, a ktorego juz nie ma :P .

Jesli nic nie zmienialiscie, samo nie moglo sie przestawic.
Kolega niech Ci udostepni folder jeszcze raz. Ustawiajac uprawnienia dla Ciebie a nie dla "Wszyscy". Ma zaznaczone w systemowej zaporze (o ile ja uzywa), w jej wyjatkach, "udostepnianie plikow i drukarek" ?
EL NINO
Dodano
04.03.2006 19:24:29
Nazwy uźytkownika są te same, wszystko jest tak jak w tym przyklejonym poście. A moźe to źe mam wyłączone konto gościa jest problemem, ale nic o tym nie pisze w tym poscie...
Dodam jeszcze źe na początku wszystko działało dobrze, problem ten pojawił się nagle i nikt nie zmieniał nic w ustawieniach...

sh@dow:
P.S. I poczytaj regulamin o wielkościach. Ja ci nie będę upominał o co chodzi :wink:

chodzi o wielkość avatarów? :>
kris_
Dodano
04.03.2006 10:19:49
Spróbuj stworzyć na komputerze do którego się łączysz konto o nazwie takiej jak nazwa uźytkownika twojego komputera i wtedy spróbuj sie zalogować na niego.

Czytałeś przyklejony temat w tym dziale o udostępnianiu i łączeniu komputerów?

P.S. I poczytaj regulamin o wielkościach. Ja ci nie będę upominał o co chodzi :wink:
sh@dow
Dodano
04.03.2006 02:13:34
kris_
Dodano:
04.03.2006 00:44:45
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1