Problem z dostępem do folderu

Witam, przepraszam jeśli dubluje wątek który mógł się wcześniej pojawić, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Do rzeczy, sprawa wygląda w ten sposób że, wcieło mi folder ważący ok. 4,5GB. Zaraz po restarcie systemu włączyło się narzędzie sprawdzające dyski, wykryło błąd (nie pamiętam dokładnie co to było) w każdym razie trwało to dobre 45min, zanim załadował się system - efekt jest taki że nie mam dostępu do tego folderu i nic nie moge z nim zrobić( sam folder nic nie waży) za pomocą  EasyRecovery wyciągnołem interesujące mnie dane, ale problem został. Proszę o pomoc. Dodam jeszcze, że kilka dni temu miałem podobny problem z tym że wcielo z 11GB - jak opisywałem wyżej operacja "przywracania danych" trwała dość długo z tą róznica że nie wszystko zostało przywrócone (choć po restarcie w przeciwieństwie do zaistniałej sytuacji dostęp z poziomu eksplorera był)  w szczególności duże pojedyńcze pliki *.iso. Używam XP Profesional (x64). Pozdrawiam.  

Odpowiedzi: 1

jakie masz prawa do folderu ?
próbowałes przejąc go na własność ?
WaGonik
Dodano
08.05.2006 23:42:18
  • demonit 08.05.2006 23:48:26

aktualnie jestem zalogowany jako administrator systemu, tak wiec nie powinno być problemu z dostępem, chyba że coś przeoczyłem. "przejąć go na własność"- nie bardzo wiem jak to zrobić.

• demonit 09.05.2006 00:07:15

<P>"przejmowanie" zadziałało :) dzięki wielkie dobrze wiedzieć o tej funkcji napewno sie na przyszłość przyda :). Mam jeszcze pytanie czym może być spowodowane takie zanikanie danych ?? (coś się dzieje z hdd czy jest inna przyczyna ?). pozdrawiam.</P>

• WaGonik 09.05.2006 01:10:44

ze z danymi takie rzeczy się dzieją - moze wina systemu, moze oprogramowania, moze jakies syfy siedza<br>

demonit
Dodano:
08.05.2006 23:38:41
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1