Problem z domyslnym ustawieniem odtwarzania plikow audio

Witam wszystkich. Mam problem ktorego nie wiem jak rozwiązać. W komputerze mam zainstalowany win xp professional bez sp1 jakis czas temu szlak trafił windows media playera 8.0 – przeestał odtwarzać pliki audio. Z pewnych przyczyn zainstalowałem sobie winamp 5 full i chciałem uzywać go jako domyslny odtwarzacz plikow audio oraz mpeg. W winampie przy instalacji i po w jego ustawieniach jest zaznaczone aby on odtwarzał mp3 itd. Niestety to niedziałało nadal po kliknieciu na plik włąćzał się WMP. zaznaczyłem prze menu kontekstowe windowsa aby otwierał tego typu pliki za pomoca winampa i tez nie pomoglo. postanowilem pousuwac co sie da z plikow WMP zainstalowanych an windzie. Po usunieciu WMP nadal mam problem mimo ze nie ma z czym łączyc bo WMP juź nie ma. Teraz po dwukliknieciu na plik mp 3 włącza mi się folder uźytkownika systemu w Documents and setings. Troche sie rozpisałem ale mam nadzieje źe ma ktos jakis pomysl co z tym fantem zrobic. Dodam jeszcze ze przeczyscilem po wywaleniu (pewno tylko czesciowym :)) WMP rejestr programem jv 16. Prosze o porade jak zrobic abym winamp stał sie rzeczywiscie domyslnym odtwarzaczem i zebym mogl otwierac pliki kliknieciem a nie przez "otworz z..."

Odpowiedzi: 2

Hmm juz sprawa załatwiona. Temat uwaźam za zamknięty.
zs21906
Dodano
20.07.2005 18:17:57
Niepotrzebnie WMP wywalałes.
Trzeba było w jego opcjach odznaczyć formaty do odtwarzania.
Pójdz teraz do typów plików w opcjach folderów, znajdz interesujace Cie rozszerzenie i skojarz je z Winampem.
W samym Winampie tez mozesz powiazać pliki, Options >> Preferences >> File Types
Bobi
Dodano
20.07.2005 11:47:00
zs21906
Dodano:
20.07.2005 10:12:43
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1